Laadukasta ruokaa eläinten hyvinvointi edellä – tässä on ideaa!

24.9.2017

Someron Vaahteramäen tilan Friida-kanat ja ulkokananmunien suoramyyntikauppa Eggspress ovat kasvaneet jo ilmiöksi. Vuonna 2016 kananmunanostajat esittivät tilan isännälle, munafarmari Mikko Välttilälle toiveen: Myy myös onnellista possua.

Maataloustuet pois!

Heinäkuussa 2017 Vaahteramäen tilaa pyörittämään perustettiin Ruokaosakeyhtiö Maakunto, jonka liikeidea ei perustu maataloustuille vaan markkinoilta saatavalle tuotolle. Maakunto kerää pääomaa joukkorahoituksella.

Asiakasomistajat pääsevät näkemään koko tuotantoketjun alusta loppuun ja A-osakkeella jopa päättämään yhtiön asioista. Maakunnon suunnitelmissa on perustaa kanalan viereen sikala, jossa myös porsaat ja emakot pääsevät temmeltämään laitumella.

Kuluttajien omistama maatila

Yksi asiakasomistajista, kolmen lapsen äiti Mette Mattinen löysi Friida-munat kolme vuotta sitten ja ihastui niiden makuun ja näköön. Hän uskoo, että kuluttajien omistama maatila avaa ostajien silmät siihen mitä tuottaja tekee ja millä kustannuksilla. Näin syntyy syvempi ymmärrys ruoan oikeasta arvosta.

”Lihan syönti on vähenemässä, mutta silloin kun sitä syödään, halutaan, että se on laadukasta ja eettisesti tuotettua”, Mattinen toteaa.

Haluatko sinä omistajaksi?

Alkoiko asia kiinnostamaan enemmänkin? Lähde mukaan Maakunnon omistajaksi TÄÄLLÄ.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Maakunto
Lähde: Eggspress
Lähde: Suomen Kuvalehti
Lähde: Suomen Kuvalehti