Kultasepät Andreasenin uusissa sormusmalleissa valo herää eloon

26.4.2024

Kultaseppien käsityötaito on jotain, mitä arvostetaan aina. Suomalainen käsityötaito on kansainvälisestikin katsottuna korkealla tasolla. Käsityötaidon lisäksi etenkin suomalaisessa kultasepäntyössä muotoilu on keskeisessä asemassa. Suomalainen korumuotoilu tunnetaan maailmalla sellaisten historiallisten suurnimien kuin Björn Weckströmin ja Elis Kaupin myötä, mutta moderneina aikoina erottuminen valtavirrasta on entistä vaikeampaa. Samaan aikaan korumuotoilijoiden tulee uudistua ja luoda uudenlaista muotokieltä, mutta kuitenkin miellyttää mahdollisimman suurta osaa asiakaskunnasta.

Kultasepät Andreasen on onnistunut löytämään oman luonnosta ja kukista ammentavan muotokielensä, joka asettuu kauniisti näiden kahden tavoitteen väliin. Kultasepät Andreasen on jälleen kerran tuonut markkinoille uuden malliston timanttisormuksia, joiden yksityiskohdissa ja suunnittelussa näkyy selvästi suomalainen muotoiluperinne sekä kunnianhimo luoda uutta suomalaisen korumuotoilun kenttään. 

Siinä missä Björn Weckström sai innoituksen karkeista tekstuureista ja epäsymmetrisistä muodoista, Elis Kauppi haki koruihinsa veistoksellisuutta, Kultasepät Andreasen on keskittynyt luomaan kukkamaisia muotoja, kuitenkaan unohtamatta käytännöllisyyttä ja kestävyyttä. Andreasenin kultainen keskitie on reunustettu kauniilla kukilla. 

Vuoden uusissa malleissa esitellään vanhojen tekniikoiden uusia ilmaisumuotoja, täysin uusia rakenteita Kultasepät Andreasenin tyyliin ja entistä näyttävämpää loistoa kesän morsiamille.

 

 

 

Elli – Hiljaista loistoa 

Elli-malliston sormukset ovat ensisilmäyksellä yksinkertaisia solitaire-sormuksia, mutta niiden todellinen kauneus paljastuu tarkemmassa tarkastelussa. Malliston erikoisuus on hidden halo -rakenne, jossa keskikiven alla kimaltelee timanttikehä. Tämä yksityiskohta tuo lisäloistoa keskitimantille, tehden siitä entistäkin näyttävämmän. Mallisto tarjoaa erilaisia timanttihiontoja, joista asiakas voi valita juuri itselleen sopivan. Hidden halo ei ole maailmalla uusi keksintö, mutta Andreasenin toteutuksessa se on hillitty ja pröystäilemätön, juuri sopiva suomalaiseen makuun. 

 

 

Adalmiina – Tähtien loistetta 

Adalmiina-sormus on moderni ote klassisesta solitaire-mallista. Sormuksen runko on täytetty pienillä timanteilla, jotka korostavat keskikiven säihkettä. Tämä mallisto tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja runkotimantteihin, jolloin jokainen löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon juhlistamaan tärkeää hetkeä elämässään. Laboratoriotimanttien yleistymisen myötä Adalmiina tarjoaa kimallusta aiempaa kilpailukykyisemmällä hinnalla. 

 

 

Liljaana – Luonnonkaunis yksikivinen 

Niin kuin Kultasepät Andreasenin malliston monet sormukset, Liljaana-sormukset kunnioittavat kukkien kauneutta. Kultasepät Andreasen on kukkasormuksissa lähinnä omaa muotokieltään. Keskikivi on istutettu terälehtiä muistuttavaan kruunuun, mikä tekee sormuksesta eläväisen ja naisellisen. Tämä yksityiskohta muistuttaa kukkaa, joka on juuri avautumassa, symboloiden uuden alun kauneutta ja puhtautta. 

 

 

Paju – Säkenöivä eleganssi 

Paju-sormusmallisto tuo uuden näkökulman solitaire-sormuksiin. Keskikivi on istutettu niin sanottuun basket-istutukseen, joka sallii valon leikkiä timantin eri kulmista. Basket-istutuksen ansiosta keskikivi voidaan istuttaa matalammalle, sen vaakasuora kehä tukee timanttia ja se on kestävämpi käytössä. Tämä ei ainoastaan tuo esille kiven luonnollista loistoa, vaan myös antaa sormukselle ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan ulkonäön. Basket-istutus on maailmalla arvostettu tekniikka, mutta Andreasenin käsissä lopputulos on siro, eikä peitä timanttia toteutuksellaan. Pajun minimalistinen, mutta huolellisesti suunniteltu rakenne puhuttelee erityisesti niitä, jotka arvostavat sekä estetiikkaa että suunnittelun tarkkuutta.  

 

Kultasepät Andreasenin uusien timanttisormusmallistojen kautta välittyy kunnioitus perinteitä kohtaan, samalla kun jokainen mallisto tarjoaa uuden tulkinnan vanhoista tekniikoista ja oman estetiikkansa näköisiä timanttisormuksia. Nämä sormukset eivät ole vain koruja, vaan ne ovat kertomuksia rakkaudesta, sitoutumisesta ja elämän kauneudesta. Täältä löydät Kultasepät Andreasenin kaikki vihkisormusmallistot. 

Samalla tavalla kuin luonnosta on vaikea löytää kahta täysin samanlaista kukkaa, myöskään Kultasepät Andreasenin sormusmallit eivät ole kiveen hakattuja, vaan ne voidaan täysin kustomoida asiakkaan näköisiksi. Jokainen sormus voidaan räätälöidä eri hionnoilla hiotuilla timanteilla tai muilla jalokivillä, useista eri materiaaleista valmistettuna ja monilla erilaisilla runkomalleilla valmistettuna. Uniikkiutensa ansiosta sormuksilla on kuitenkin 3-6 viikkoa toimitusaikaa, jolloin oma sormus kannattaa tilata kesähäihin hyvissä ajoin. 

 

 

 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia