Kokeile kanamunien höryttämistä – mureampi lopputulos kuin keittäessä

21.7.2021

Yksinkertaisuudestaan huolimatta, kovaksi keitetyt munat eivät olekaan niin mutkattomia oikein tehtyinä. Jos keität niitä liian kauan, muniin tulee ruokahalua koetteleva vihreä rengas keltuaisen ympärille. Kun taas hätäilet munien keittämisen kanssa, niitä on mahdotonta kuoria. Jos harkitset nopean munasalaatin vääntämistä lounaaksi, nämä asiat voivat potentiaalisesti tärvellä suunnitelmasi.

 

Sinun aika miettiä uudelleen, miten voisit kypsentää munasi toisella tavalla. Sinun on oikeastaan aika jättää kananmunien keittäminen taaksesi pysyvästi ja toivottaa tervetulleeksi maailmaasi höyrytetty, kovaksi kypsennetty muna.

 

muna2

Kuvan lähde: Pixabay

 

Jos höyrytät munasi keittämisen sijaan, tulet saamaan itsellesi mureamman lopputuloksen, sillä se on kypsennetty hienovaraisemmin. Munien rikkoutuminen kypsennysprosessin aikana on myös epätodennäköisempää, sillä ne eivät osu kattilan reunoihin kuplivan veden takia. Ja koska munat lisätään jo valmiiksi höyryävään kattilaan – lämpötilan laskemisesta ei ole huolta toisin kuin silloin, jos lisäät kananmunat kiehuvaan veteen – ne voivat olla helpommin kuorittavissa. (Syistä, jotka tiede voi selittää, erittäin korkeissa lämpötiloissa kypsennetyt kananmunat on helpompi kuoria.) Lisäksi munat kypsyvät nopeammin, sillä sinun ei tarvitse keittää koko kattilallista vettä: kuumenna vain vähän vettä kattilan pohjalla.

 

LUE: 5 TAPAA TEHDÄ PARHAAT KANANMUNAT JOKA KERTA

 

Höyryttääksesi kananmunat, lisää noin 2,5cm vettä kattilan pohjalle. Aseta höyrykeitin, sulje kattila ja laita hella päälle. Kun vesi on tarpeeksi lämmintä höyrystyäkseen, lisää kananmunat varovasti pihdeillä ja laita kansi päälle. (Varo, höyry on erittäin kuumaa.) Kypsennä noin kuusi minuuttia, jos haluat pehmeiksi höyrytettyä kananmunia ja 11-12 minuuttia, jos haluat kypsentää kananmunat koviksi. (Ajat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta kananmunaa sinulla on kattilassa.) Upota ne sitten kylmään veteen, jotta ne eivät jatka kypsymistä.

 

KATSO VIDEO: NÄIN SEKOITAT KELTUAISEN JA VALKUAISEN MUNAN SISÄLLÄ

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

 

muna3

Kuvan lähde: Pixabay

 

Lähde: Huffington Post

Artikkelikuva: Pixabay / congerdesign