Intiimien hetkien viisi terveyshyötyä

17.3.2021

Jos tarvitset motivaatiota valita kuumat kaksinkeskiset leikit sohvalla makaamisen ja tv:n katselun sijasta, niin tässä muutama fakta, miten petipuuhat parantaa terveyttäsi. Itseasiassa rakastelu voi olla niitä harvoja nautintoja, jotka eivät todellakaan ole pahaksi sinulle. Tässä siis 5 tapaa, kuinka intiimi kanssakäyminen on hyväksi sinulle.

1. Se saa sinut paremmalle tuulelle

Todisteet osoittavat, että petipuuhien tuoma mielihyvä johtuu enemmänkin kemikaaleista, kuin seksuaalisista kyvyistä ja taipumuksista. Rakastelun ja orgasmin aikana keho erittää mielihyväcoktailin, joka on täynnä endorfiinejä, aivojen välittäjäaineita ja hormoneita.

Varsinkin oksitosiini, jota erittyy rakastelun aikana on huomattu aiheuttavan kiitollisuuden tunnetta partneria kohtaa, jonka on huomattu rauhoittavan ja auttavan unen saamisessa.

2. Parantaa sydämen hyvinvointia

Queensin yliopistossa, Belfastissa on tutkittu, että petipuuhien harrastaminen kolme kertaa viikossa todellakin vähentää sydänkohtauksen riskiä.

Myytti, jonka mukaan miehillä on suurempi riski saada sydänkohtaus aktin aikana ei ole totta, asiantuntijat sanovat. Professori Peter Weisberg sanoo, että ei ole mitään todistetta siitä, että yli 40v miehillä, jotka harrastavat säännöllisesti petipuuhia olisi sen suurempi riski saada sydänkohtaus.

“Minun mielestä seksi on vaan yksi kuntoilumuoto. Se vastaa noin 1,5 km kävelyä tai rappusten kävelemistä kaksi kerrosta ylös ja alas. Jos olet muuten fyysisesti kunnossa, niin sinulla ei ole mitään hätää.” sanoo lääkäri Graham Jackson.

3. Vastustuskyky paranee

Petipuuhien harrastaminen voi parantaa vastustuskykyä vilustumista ja flunssaa vastaan. 1-2 kertaa viikossa seksiä harrastavien kohdalla on huomattu korkeammat tasot immunoglobuliini A:ta (IgA), aine jota löytyy esimerkiksi syljestä ja nenäkanavista ja sen on arveltu parantavan immuniteettia flunssaa vastaan.

Eräässä tutkimuksessa 11 vapaaehtoiselta kysyttiin, kuinka usein he ovat harrastaneet petipuuhia viimeisen kuukauden aikana ja mittasivat sitten IgA-tasot heidän syljestään. Tasot olivat hiukan nousseet heillä, ketkä olivat harrastaneet petipuuhia kerran viikossa tai vähemmän, verrattuna heihin ketkä pidättäytyivät täysin, mutta he ketkä harrastivat pwtipuuhia eniten, niin heillä huomattiin 30% nousu IgA-tasoissa.

4. Elinikä pitenee

Eräs laaja tutkimus – jonka kohteena olivan walesilaiset miehet – osoitti, että he ketkä harrastivat petipuuhia kerran kuussa tai harvemmin omasivat tuplasti suuremman riskin kuolla ennenaikaisesti verrattuna heihin, ketkä harrastivat petipuuhia kaksi kertaa viikossa.

“Seksuaalisella aktiivisuudella on huomattu olevan yhteys miesten terveyteen. Tämän voi yhdistää voimakkaan DHEA-hormonin vaikutuksiin, jota erittyy adrenaliinirauhasessa ja toimii ikäänkuin rakennuspalikoina muille hormoneille, kuten estrogeenille, testosteronille ja keltarauhashormonille,” sanoo tohtori Brewer.

“DHEA-tasot nousevat juuri ennen orgasmia kolminkertaiseksi normaalista ja jotkut väittävätkin, että tästä johtuu petipuuhien elinikää pidentävä vaikutus,” tohtori Brewer jatkaa.

5. Hedelmällisyys paranee

“Eräs suuri myytti on se, että intiimeistä hetkistä pidättäytyminen parantaisi miehen sperman liikkuvuutta,” kertoo tohtori Gillian Lockwood.

“Jos miehellä ei ole alhainen siittiömäärä, niin mitä useammin hän harrastaa petipuuhia, niin sitä parempilaatuista hänen spermansa on,” hän jatkaa.

Alustavat tiedot pienestä tutkimuksesta, Australiasta kertovat, että miesten – joiden spermassa huomattiin DNA-vahinkoa – sperman laatu parani päivittäisen ejakulaation avulla 12%.

“Mitä tulee intiimien hetkien vaikutuksesta hedelmällisyyteen, niin usein ja vähän – vähintään kerran päivässä – on paljon parempi vaihtoehto, kuin harvoin ja paljon,” tohtori Lockwood lisää.

Katso lisää uutisia aiheesta intiimiet hetket & romantiikka!

Lähde: healthista.com
Kuva: pixabay.com / Pexels

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia