Ananasveden 6 terveysvaikutusta – juo lasillinen päivässä

4.7.2023

Lisäämällä ananasta vesilasiin, juoma muuttuu todelliseksi terveysjuomaksi. Aamurutiineihin ananaksen lisääminen ei varmasti ole kovinkaan haasteellista ja vaikka muutoksia ei tällaisella keinolla muutamassa päivässä saavutetakaan, niin pidemmällä aikavälillä kehosi tulee kiittämään sinua. Lue lisää ananaksen terveysvaikutuksista!

1. Auttaa painonpudotuksessa

Laihduttajien ruokavalioon ananas on loistava lisä. Se on täysin rasvaton hedelmä, joka tarjoaa nesteytystä ja sen luontaisen makeuden vuoksi se myös vähentää sokerin himoa.

2. Auttaa nesteytyksessä sekä ruoansulatuksessa

Ananas sisältää 87% vettä ja se on erittäin tehokas keino kehon nesteytyksessä. Kehon nesteyttäminen tehostaa verenkiertoa ja ruoansulatusta, hoitaa ihoa pitäen sen hyväkuntoisena ja poistaa myös kuona-aineita.

3. Ylläpitää silmien terveyttä

Ananakset sisältävät myös runsaasti A-vitamiinia sekä betakaroteenia, joka on antioksidantti. Näiden aineiden on todistettu ylläpitävän silmien terveyttä ja ne myös ennaltaehkäisevät kaihia sekä silmänpohjan rappeumaa.

4. Sisältää bromelaiinia

Bromelaiinia löytyy ainoastaan ananaskasveista ja se on tehokas entsyymi, jota käytetään sen terveyshyötyjen vuoksi myös ravintolisänä, ehkäisemään tulehduksia ja edistämään ruoansulatusta. Jos suussasi joskus kihelmöi ananaksen syömisen jälkeen, niin syypää tähän on luultavasti juurikin bromelaiini, jonka tehtävänä on pilkkoa kasvien proteiineja.

5. Ehkäisee tulehduksia

200 ml ananasta sisältää 130% päivittäisestä C-vitamiini tarpeesta, jonka takia se on erittäin tehokas vastustuskyvyn ylläpitäjä. C-vitamiini lisää valkosolujen määrä, jotka suojelevat kehoasi tulehduksia vastaan.

6. Edistää suun terveyttä

Bromelaiini on tehokas plakinpoistaja ja se myös poistaa tahroja hampaista luontaisesti.

Katso lisää ananaksen terveysvaikutuksista videolta!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: ba-bamail.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay