6 Syytä, miksi sinun tulisi masturboida säännöllisesti

17.9.2020

Jos et ole vielä kuullut, niin tässä totuus: On täysin normaalia ja terveellistä masturboida. Kuitenkin monet naiset arkailevat asian suhteen, kertoo Indianan yliopiston uusi tutkimus.

Jos olet yksi näistä naisista, puuttuu elämästäsi paljon muutakin kuin orgasmit. Tässä muutama syy, miksi sinun tulisi ottaa ohjat kirjaimellisesti omiin käsiisi:

 

Se parantaa seksielämääsi

Vain 57% naisista saa orgasmin useimmilla kerroilla harrastaessaan seksiä kumppaninsa kanssa, kertoo Cosmopolitan-lehden vuonna 2015 teettämä tutkimus, jossa haastateltiin 2 300 naista 18 ja 40 ikävuoden väliltä.

Ennen kuin voit löytää aidon nautinnon jonkun toisen kanssa, tulee sinun tietää, mistä itse pidät, kertoo Emily Morse, parisuhde-ekspertti. ”Koskettele itseäsi, anna itsellesi aikaa ja kokeile, mikä tuntu sinusta hyvältä,” hän sanoo.

Tiedostamalla paremmin mielihyväsi, annat kumppanillesikin mahdollisuuden tyydyttää sinua paremmin.

 

Se voi vähentää stressiä ja parantaa unenlaatua

Kokeile orgasmeja lampaiden laskemisen sijaan. Kun saat orgasmin, elimistösi erittää prolaktiinia eli rentoutumishormonia sekä serotoniinia, joka on onnellisuushormoni.

Vaikka asiaa ei olekaan tutkittu perusteellisesti, monet naiset ovat havainneet masturboimisen vähentävän stressiä ja helpottavan nukahtamista, kertoo Lauren Streicher, lääkäri.

Parhaiden tulosten saamiseksi, Morse suosittelee rentoutumista rauhallisessa ja hiljaisessa ympäristössä ennen masturboimista. ”Sammuta puhelimesi, mene huoneeseesi 10 minuutiksi, hengittele syvään ja koskettele kehoasi,” hän sanoo. ”Tällä tavalla nautit olostasi ja saat paremman yhteyden kehoosi ja samalla parannat oloasi.”

Lue myös: Näin masturbointi voi muuttaa seksielämäsi

 

Se voi helpottaa kuukautiskipuja

Seksin harrastaminen kuukautisten aikana voi olla hieman sotkuista mutta soolosessiot ovat kuitenkin vaivattomia. Kaiken lisäksi sooloaktilla on kipua lieventäviä vaikutuksia.

”Kun saat orgasmin, kohtusi supistuu, minkä takia veri vuotaa ulos nopeammin ja vähentää kramppeja,” tohtori Streicher selittää.

Joillakin naisilla orgasmit voivat kuitenkin päinvastoin, Morse sanoo. “Kaikki on kiinni tekniikasta. Kannattaakin kokeilla eri menetelmiä löytääksesi itsellesi parhaan tavan toimia.”

 

Se voi voimistaa orgasmejasi

“Masturboiminen lisää orgasmiesi potentiaalia,” Morse kertoo. “Orgasmien kanssa kamppaileville naisille masturboiminen voikin olla hyvä oppitunti orgasmin saamisesta ja omasta seksuaalisuudesta.”

Avainasia on oppia tuntemaan oma keho ja omat kiihotuspisteet. Jos tuntuu, ettei homma etene, ei kannata luovuttaa. ”Tosiasiassa voi kestää kuukausia, ennen kuin tiedät, miten saat G-pisteen orgasmin, klitoriksen orgasmin tai edes niiden kombinaation.”

Lue myös: Kuinka usein pitäisi masturboida? Seksiasiantuntija vastaa

 

Se kasvattaa itsevarmuuttasi

“Kun koet, että hallitset omaa kehoasi ja seksuaalisuuttasi, antaa se sinulle itsetunnon puuskan makuuhuoneessa,” Morse sanoo. Vahvempi itseluottamus näkyy myös makuuhuoneen ulkopuolella.

”Monet naiset eivät ole tyytyväisiä siihen, miltä heidän kehonsa näyttää, mutta masturboimisen aikana kontrolloimme kehoamme ja voimme oppia paljon siitä, millaisia me olemme,” hän sanoo. ”Näin voit tunnistaa itsestäsi enemmän positiivisia asioita ja kasvatat itseluottamustasi.”

 

Se tuntuu todella hyvältä

Loppujen lopuksi masturboimisen perimmäinen hyöty on tohtori Streicherin mukaan yksinkertainen: se vain tuntuu hyvältä. Mutta koska asia on yleisesti tabu, monet naiset eivät hänen mukaansa osaa masturboida kunnolla.

Jos olet vieläkin hieman hukassa asian kanssa, muista, ettei masturboimiseen ole yhtä ainoaa tekniikkaa. Jotta pääset alkuun, kokeile erilaisia kosketuksia, Morse suosittelee. ”Älä vain suuntaa suoraan klitoriksen kimppuun,” hän neuvoo. ”Aloita hitaasti ja hellästi tutki alueita, kuten häpyhuulia, kevyellä kahden sormen kosketuksella.”

Hän suosittelee myös muutamaa tippaa liukuvoidetta, jotta akti lähtee rullaamaan. Jo pienellä harjoittelulla ja itsetutkiskelulla voit kehittyä masturboimisen mestariksi nopeasti.

Lue myös: 28 syytä miksi masturbointi voi olla parempaa kuin seksi

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabxay / AllClear55