6 kauneustuotetta, joita EI tulisi käyttää päivittäin

13.11.2017

#5 on todella yllättävä.

 

Täydellisten kauneustuotteiden löytäminen voi olla haastavaa. Joten ei olekaan yllättävää, että mieleisen tuotteen löydettyäsi käytät sitä joka päivä. Mutta jotkin tuotteet kuuluvat ryhmään, joiden ei tulisi olla päivittäisessä käytössä.

Ennen kuin kuitenkaan heität parhaat kauneustuotteesi roskiin, niin lue minkälaisten tuotteiden ylikäyttöä meidän tulisi välttää – ja kuinka usein niitä on ok ottaa takaisin käyttöön.

 

#1 Kuivashampoo

Ei aikaa suihkulle? Yrität saada täydellisen kampauksen pysymään kauniina koko päivän? Kuivashampoo voi olla paras ystäväsi. Tämä ihmeellinen hiusten pelastaja pullossa voi kuitenkin vahingoittaa hiuksiasi, jos sitä käytetään liian usein.

Jos kuivashampoota käytetään päivästä toiseen, se voi kuivattaa hiustasi ja tehdä niistä hauraat ja katkeilevat. Pese siis hiuksesi laadukkaalla shampoolla ja hoida hoitoaineella.

Kiireisenä aamuna nappaa luottoystäväsi hyllyltä ja suihkuta kuivashampoota hiuksiisi. Mutta älä ota sitä päivittäiseksi tavaksi. Kuivashampoota ei tulisi käyttää useammin kuin kahtena päivänä peräkkäin.

 

#2 Hiusten syvähoito

Kuiva päänahka ja hiusten juuret tarvitsevat syvähoitoa, erityisesti kuivina talvikuukausina, jotta hiuksesi pysyvät terveenä ja kauniina. Mutta seuraa pakkauksen käyttöohjeita kerta per viikko käytöstä (ehkä kaksi). Syvähoidon tiheämpi käyttö voi johtaa siihen, että hiuksistasi tulee kuivemmat.

Proteiinipitoisten syvähoitojen ylikäyttö voi olla haitallista, sillä ne voivat vaikuttaa hiusten pH-balanssiin ja siten aiheuttaa vastakkaisen reaktion tehden hiuksista katkeilevat. Jos kuitenkin koet, että hiuksesi kaipaavat lisää hellyyttä, ota käyttöön kookosöljy kerran viikossa.

Lue myös: Kauneusvinkki: Näin teet ihoa hoitavan kasvonaamion avokadosta

 

#3 Lääkepitoiset huulivoiteet

Olemme kaikki etsineet käsilaukkujemme uumenista sitä luotettavaa lääkeaineita sisältävää huulivoidetta. Raikastava ja viilentävä tunne on rohtuneiden huulien pelastaja.

Mutta tämä ei sovellu jatkuvaan käyttöön. Jatkuva lääkeaineita sisältävän huulivoiteen käyttö voi pahentaa rohtuneiden huuliesi tilaa.

Ylikäyttö johtaa siihen, että huulistasi tulee riippuvaisia kosteutuksesta. Käytä lääkeaineita sisältäviä huulivoiteita niin kauan kunnes huulesi ovat taas terveet ja siirry heti sen jälkeen takaisin normaaliin huulivoiteeseen.

 

#4 Meikinpohjustusvoide

Meikinpohjustusvoide luo loistavan tasaisen pohjan meikillesi mahdollistaen sen kestävän pidempään ja näyttämään virheettömältä. Ihosi ei kuitenkaan ole pohjustusvoiteen sisältämien ainesosien suuri ystävä.

Älä käytä meikinpohjustusvoidetta päivittäin. Voiteen sisältämä silikoni voi tukkia ihohuokoset öljyillä ja hiellä, ja näin aiheuttaa finnien muodostumista. Säästä pohjustusvoiteen käyttö erityistilanteisiin ja muista pestä voide huolellisesti pois käytön jälkeen.

Tärkeät treffit illalla? Meikinpohjustusvoide ehdottomasti käyttöön! Mutta muista antaa ihohuokosillesi hengähdystauko työviikon aikana ja säästä tyrmäävä kauneutesi erityisiin tilanteisiin.

Lue myös: 4 yleistä kauneusniksiä jotka voivat vahingoittaa ihoasi

 

#5 Vedenpitävä ripsiväri

Ripsiesi paras ystävä ripsiväri kuuluu aamun rutiineihin antamaan pitkän ja täyteläisen ulkonäön. Ripsiväristä ei pidä luopua, mutta ole varovainen vedenpitävien ripsivärien kanssa.

Vedenpitävä ripsiväri kuivattaa ripsiä ja sillä sitä tulisikin käyttää harkiten. Käytä ensin normaalia ripsiväriä ja peitä se vedenpitävällä versiolla kiinnittämään ensimmäinen kerros.

 

#6 Itseruskettava

Itseruskettava on loistava tapa välttää UV-säteet ja silti näyttää auringon suutelemalta kesäkuukausina, mutta sitä voi olla vaikea levittää ja se voi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin mitä siitä on hyötyä. Älä siis ylikäytä itseruskettavaa.

Monesti lopputuloksena on oranssi ja laikukas iho, joka ei näytä hyvältä eikä luonnolliselta. Useimmat eivät ota aikaa itseruskettavan oikeanlaiseen levitykseen ja ongelmakerrokset vain kasaantuvat päällekkäin kunnes näytät samalta kuin Magda elokuvasta Sekaisin Marista.

Itseruskettava kannattaa säästää erityistilanteisiin (erityisesti siksi, että useimpien itseruskettavien aktiivinen ainesosa, dihydroksiasetoni, on yhdistetty mahdollisiin DNA-vaurioihin).

Jos olet päättänyt käyttää itseruskettavaa, lue käyttöohjeet tarkasti.

Lue myös: 7 syytä miksi hiuksia kannattaa hoitaa kookosöljyllä

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay