7 syytä miksi hiuksia kannattaa hoitaa kookosöljyllä

24.4.2023

Kookosöljy on yksi tehokkaimmista ja käytetyimmistä kauneustuotteista. Sitä voidaan käyttää mihin vaan, oli kyse sitten kasvojen kosteutuksesta tai parran vaahdottamisesta.

Öljy vaikuttaa myös tekevän ihmeitä hiuksille. Se onkin varteenotettava vaihtoehto, jos etsit viikoittain käytettävää hoitoainetta tai tarvitset hoitoa kärsineille hiuksille.

Rasvahapot, kuten lauriini- ja linoleenihappo ovat E-vitamiinin ohella keskeisiä kookosöljyn ainesosia. Ne ehkäisevät hiusten proteiinin puutostilaa, minkä ansiosta hiukset vahvistuvat ja näin ollen katkeilevat harvemmin.

Kookosöljy on 100% luonnontuote, eli siinä ei ole ollenkaan alkoholia, silikonia tai muita haitallisia kemikaaleja. Toisin kuin muut öljyt, jotka vain peittävät latvat ja asettuvat hiusten päälle, kookosöljy läpäisee hiusten varret edeten hiusten sisälle korjaten todellisen vahingon.

Seuraavaksi 7 syytä, miksi kookosöljyä kannattaa käyttää hiuksiin säännöllisesti.

 

Kiilto

Vältä hiusten irtoamista ja takkuja vetämällä öljyttyjä käsiäsi hiustesi läpi. Latvat tasoittuvat ja pehmenevät jättämättä hiuksiin tahmaista tuntua.

 

Kasvu

Päänahkaan hierottuna kookosöljy parantaa verenkiertoa edistäen samalla hiusten kasvua. Hiero öljyä kevyesti 3-4 kertaa viikossa päänahkaasi, niin hidastat myös hiustenlähtöä.

 

Hoitaminen

Hoitaaksesi hiuksiasi hyvin ilman kemikaaleja, hiero runsaasti öljyä hiuksiin juurista latvoihin ennen nukkumaanmenoa. Kampaa öljytty tukka ja sido se löysäksi nutturaksi ennen nukahtamista.

 

Hilsekontrolli

Kookosöljy ehkäisee tehokkaasti hilsettä. Hiero hieman öljyä päänahkaasi, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele shampoolla.

 

Kaksihaaraiset

Jos viime leikkuusta on aikaa ja tarvitset nopeaa hoitoa kaksihaaraisiin hiuksiin, hiero kookosöljyä latvoihin. Öljy nesteyttää hiusten latvoja ja näin vähentää kaksihaaraisten hiusten esiintymistä.

 

Takkuuntumisen esto

Jos tukkasi elää omaa villiä elämäänsä, lisää öljyä suihkun jälkeen hiusten keskiosasta latvoihin saakka. Takut kaikkoavat tehokkaasti ja hiuksesi saavat arvokasta nesteytystä samalla.

 

Yleinen terveydentila

Nyt kun tiedät, kuinka kookosöljyä voi käyttää hiusten hoitoon, voit säännöllisellä öljyn käytöllä saavuttaa tehokasta hiusten kasvua ja luonnollista kiiltoa. Kookosöljyn kanssa et ajaudu harhaan!

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: thefashionspot.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay