Näin saat täydellisen rusketuksen – 5 vinkkiä

3.7.2018

Auringon ottamisesta tuli muotia jo 1920-luvulla. Coco Chanel toi silloin ruskettuneen ihon kaikkien tietoisuuteen ja tämän jälkeen ruskettunut iho onkin pysynyt muodissa. Rusketusta hakiessa meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa auringon ottamisen terveysvaikutuksia tai -riskejä. Tämän vuoksi onkin tärkeää ottaa huomioon muutama seikka, ettei terveytemme vaarantuisi samalla kun haemme sitä pitkäkestoista, kaunista rusketusta.

Nykyään on olemassa monia keinotekoisia tapoja hankkia rusketus mutta auringossa makaaminen on näistä ainoa ilmainen. Tässä 5 vinkkiä, joilla saavutat tasaisen ja pitkäkestoisen rusketuksen.

1.

Ensimmäinen vaihe alkaa kylpyhuoneestasi. Hankkiudu eroon kuolleesta ihosta lämpimän suihkun ja kuorinnan avulla. Tämä on paras tapa edesauttaa tasaisen rusketuksen saamista.

2.

Saadun rusketuksen voimakkuus riippuua beetakaroteenin määrästä kehossasi. Se nopeuttaa melatiinin tuotantoa, joka on yksi luonnon omista rusketuksen aiheuttajista. Yksi paras beetakaroteenin lähteistä on porkkana. Lasillinen porkkanamehua ennen ja jälkeen rusketuksen ottamista lisää ruskettumisen tehokkuutta.

3.

Yksi tärkeimmistä asioista, on tuntea oma ihotyyppisi ja seurata sen mukaista ohjetta auringon ottamisessa.

Ota selvää omasta ihotyypistäsi alla olevan taulukon avulla:

ihotyyppi_2

Jos ihotyyppisi kuuluu ensimmäiseen ryhmään, niin rajoita auringonottoaikaa 7-10 minuuttiin. 15-20 minuuttia riittää jos kuulut toiseen ryhmään, 30 minuuttia kolmannessa ryhmässä, 40 minuuttia neljännessä ja 60 minuuttia viidennessä ja kuudennessa ryhmässä.

Muista myös, että paras aika ottaa aurinkoa on aamu (klo 11 asti) ja ilta (klo 16 jälkeen).

4.

Muista aurinkovoide. Tämä on oikeastaan pakollinen apu jos nautit auringonottamisesta. Tämän avulla voit myös pidentää aikaa, jonka voit viettää auringosta nauttien. Tämän taulukon avulla voit selvittää itsellesi sopivan aurinkorasvan vahvuuden.

5.

Nyt kun perusasiat on hallussa ja iho on valmis ottamaan rusketuksen vastaan, niin pidä huoli siitä, että se myös säilyy. Paras tapa on muistaa kosteuttaa ihoa päivittäin käyttäen oikeanlaisia, auringonoton jälkeen käytettäviä tuotteita.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Lähde: ourvanity.com
Kuva: Unsplash / Jesse Schoff