3 syytä miksi kumppanin kanssa kannattaa treenata

19.9.2017

Liikunnan harjoittaminen rakkaan kanssa voi vahvistaa parisuhteen sidettä monella tapaa, todistaa tuore brittiläinen tutkimus. Tutkimuksessa haastateltiin lähes 2700 aikuista, jotka olivat olleet kumppaninsa kanssa yhdessä vähintään vuoden.

Haastatelluista 28 prosenttia kertoivat treenaavansa kumppaninsa kanssa, ja näistä 85 prosenttia kertoi treenaamisen parantavan parisuhdetta. Jos tämä ei vielä vakuuta sinua, tässä 3 muuta syytä treenata rakkaimpasi kanssa:

 

Olet tyytyväisempi parisuhteeseesi

Miksi hikoilu sopii niin hyvin parisuhdeaktiviteetiksi? Yhdessä treenaavista 73 prosenttia kertoi nauttivan lisääntyvästä yhdessäolosta, 61 prosenttia kertoi liikunnan tuovan heitä lähemmäs toisiaan ja 57 prosenttia piti siitä, että parisuhteeseen löytyi yhteinen kiinnostuksenkohde. Nämä kaikki ovat avaintekijöitä toimivan ja kestävän suhteen rakentamisessa.

Lue myös: Ystävät ovat terveydelle yhtä tärkeitä kuin liikunta

 

Seksielämäsi voi parantua

Tutkijoiden kysyessä ihmisiltä, kuinka parisuhde muuttui yhdessä hikoilun myötä, 52 prosenttia kertoi molempien osapuolien tuntevan itsensä terveemmäksi ja onnellisemmaksi ja 46 prosenttia kertoi sukupuolivietin kasvaneen.

Mikä yllättävintä, aihetta on tutkittu samoin tuloksin aikaisemminkin; vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että yhdessä lenkkeilevät pariskunnat harrastavat enemmän seksiä. On myös valtavasti tutkimuksia siitä, miksi hyvässä kunnossa olevat naiset omaavat muita paremman seksielämän.

Lue myös: Tässä iässä aikuiset ovat onnellisimmillaan

 

Säästät rahaa

Mielenkiintoinen fakta on se, että 67 prosenttia vastaajista ilmoitti tuhlaavansa vähemmän rahaa aloitettuaan treenaamisen kumppanin kanssa. Jotkut kertoivat välttelevänsä rahan tuhlaamista herkkuihin ja juomiin ulkona syödessä, koska se voisi pilata treenin tulokset. Jotkut taas vähensivät kalliiden fitness-palveluiden käyttöä.

Onkin selvää, että harjoittelu kumppanin kanssa voi olla paljon hauskempaa kuin yksinäiset kilometrit juoksumaton päällä. Kannattaakin miettiä, haluaako suunnata hauskalle (ja ilmaiselle) vaellukselle kumppanin kanssa, vai haluaako käyttää omaisuuden erilaisiin treeniohjelmiin ja ryhmäliikuntatunteihin.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women¨s Health
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay