Tässä iässä aikuiset ovat onnellisimmillaan

22.5.2017

Juuri julkaistussa tutkimuksessa on mahdollisesti löydetty se ikä, jossa olemme tyytyväisimpiä elämäämme.

Monet varmasti olettavat, että kyse on jostain ikävuodesta huolettoman lapsuuden tai villien opiskeluvuosien aikaan.

Yli 50-vuotiaat ovat onnellisempia

Siitä ei ole kuitenkaan kyse. Nimittäin tutkimuksen mukaan keski-iän saavuttaneet, yli 50-vuotiaat, ovat onnellisempia, varakkaampia ja huolettomampia kuin koskaan.

Lue myös: 9 tottumusta joista kannattaa opetella pois ennen kuin täytät 40

Keski-ikäiset käyttävät nykyään aikaansa entistä enemmän uusien harrastusten, matkustamisen ja parisuhteensa parissa.

 

Useimmat 50-vuotiaat tuntevat itsensä 40-vuotiaiksi

Tutkimuksessa tutkittiin yli 50 000 yli viisikymppistä ja havaittiin, että keskimäärin 50 vuoden rajapyykin saavuttaneet tuntevat itsensä fyysisesti neljä vuotta nuoremmiksi ja psyykkisesti 10 vuotta nuoremmiksi kuin he oikeasti ovat.

Kyseiset tutkittavat myös kertoivat, että he eivät koe itseään vanhoiksi ennen 77 ikävuotta, ja he myös odottavat keskimäärin elävänsä 84-vuotiaiksi.

Vaikuttavat 61 prosenttia tuhansista tutkittavista kertoi, että he nauttivat elämästään enemmän siksi, että he käyttävät enemmän aikaa henkilökohtaisten aktiviteettien parissa.

Lue myös: 12 asiaa, jotka naisen on hyvä tietää ennen naimisiin menoa

 

Onnellisimmat ihmiset matkustelevat

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että yli 50-vuotiaista yli puolet olivat matkustelleet, joka viides suunnitteli opettelevansa uuden kielen ja joka kymmenes halusi opetella soittamaan jotain soitinta.

Eräs 51-vuotias nainen sanoikin: “Nautin nykyään elämän pienistä asioista enemmän – arvostan taidetta, luontoa ja yksinkertaista kotona oleskelua, omaa sohvaa ja yrttiteetä sekä löhöilyä ilman syyllisyydentuntoa.”

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Independent.co.uk