Ystävät ovat terveydelle yhtä tärkeitä kuin liikunta, kertoo tuore tutkimus

4.7.2017

Etkö ehtinyt salille tänään? Ei hätää, kunhan sinulla on ystäviä.

North Carolinan yliopiston teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan eheä sosiaalinen verkosto on terveyden kannalta vähintään yhtä tärkeää kuin riittävä liikunta.

Tutkijat havaitsivat, että sosiaalinen eristäytyminen muistuttaa täydellistä liikkumattomuutta. Molemmat voivat johtaa mm. liikalihavuuteen, tulehduksiin ja korkeaan verenpaineeseen.

Mielenkiintoinen havainto oli myös se, että eri elämänvaiheissa sosiaalisilla suhteilla on erilainen merkitys. Nuorelle ihmiselle on tärkeää laaja sosiaalinen verkosto, kun taas keski-ikäisenä suhteilta kaivataan määrän sijasta laatua.

Lue myös: Työkaverit ovat kullanarvoisia – 14 syytä

 

Yksinäisyys jopa kaksi kertaa kuolettavampaa kuin ylipaino

Tutkija Kathleen Mullan Harris huomasi, että: “löytöjen perusteella nuoria tulisi kannustaa yhtä paljon laajentamaan ystäväverkostoaan ja kehittämään sosiaalisia taitojaan kuin syömään terveellisesti ja liikkumaan riittävästi.”

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun sosiaalista eristäytymistä tutkitaan. Itse asiassa, aikaisempien tutkimusten mukaan yksinäisyys voi olla kaksi kertaa kuolettavampaa kuin ylipaino, mikä on melko kauhistuttavaa.

Minun ehdotukseni? Treenaa ystäviesi kanssa, älä yksin. Elät luultavasti ikuisesti.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Elite Daily
Lähde: Pixabay.com / Free-Photos