10 vähäkalorista ja runsaasti proteiinia sisältävää ruokaa

23.3.2024

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio sisältää tarpeeksi proteiinia. Tämä tärkeä ravintoaine auttaa lihaksia palautumaan ja kasvamaan sekä pitää sinut kylläisenä. Suositeltu päivittäinen proteiinin määrä vaihtelee mutta yleisesti ottaen se on 0,8 g/kg omasta painosta. Yksi suosittu, proteiinipitoinen ruoka on kananmunat. Yksi muna sisältää noin 6 g proteiinia ja vain 71 kaloria. Kananmunia voikin syödä periaatteessa mihin aikaan tahansa, millä aterialla hyvänsä. Tämän lisäksi se on erittäin edullinen ruoka, joka on helppo myös säilöä ja valmistaa. Jos munat eivät kuitenkaan kuulu ruokavalioosi syystä tai toisesta, niin tässä 10 ruokaa, jotka sisältävät myös vähän kaloreita ja runsaasti proteiinia.

1. Kana

Kana on toinen edullinen ja monipuolinen proteiini. Sen voi myös pakastaa ja se sopii todella monipuolisesti erilaisiin ruokiin. 100 g sisältää noin 20 g proteiinia ja 100 kaloria.

2. Kalkkuna

Tämä lintunen ei ole aivan yhtä edullinen vaihtoehto kuin kana mutta sen maku on yhtä monipuolinen. 100 g sisältää noin 18 g proteiinia ja 105 kaloria.

3. Possu

Possu proteiinin lähteenä jää usein kanan varjoon – täysin syyttä. 100 g sisältää noin 25 g proteiinia ja 145 kaloria. Possun valmistamisen kanssa kannattaa muistaa kärsivällisyys. Mitä pidempään kypsennät, niin sitä mehevämpää tulee lopputuloksesta.

Katso possureseptejä!

4. Tonnikala

Tuoreena, pakastettuna tai säilykkeenä – tonnikala on erinomainen proteiinin lähde. 100 g sisältää noin 25 g proteiinia ja 115 kaloria.

Katso tonnikalareseptejä!

5. Tilapia

Jos et ole suuri kalan ystävä, mutta haluat silti saada kaikki sen hyödyt, niin tässä on yksi hyvä vaihtoehto. Tilapiassa on mieto maku ja se on nopea ja helppo valmistaa. Se on maailman viidenneksi tärkein kasvatettu kala ja se kuuluu kirjoahventen sukuun.

6. Katkaravut

Katkaravut sisältävät todella vähän kaloreita ja paljon proteiinia. 100 g sisältää noin 21 g proteiinia ja 105 kaloria.

Katso katkarapureseptejä!

7. Raejuusto

Miltä kuulostaa kermainen kaurapuuro ilman kermaa? Jos et jo ole, niin kokeile lisätä pari lusikallista seuraavaan puuroon. Raejuustokin sisältää paljon proteiinia ja vähän kaloreita ja on edullisempi vaihtoehto muille vastaaville tuotteille. 100 g sisältää noin 12 g proteiinia ja 72 kaloria.

8. Kreikkalainen jogurtti

Tämä kirpsakka smoothieiden perusraaka-aine on varsinainen proteiinipommi. 100 g sisältää noin 11 g proteiinia ja 57 kaloria.

Katso smoothiereseptejä!

9. Tofu

Tofu on varsinkin kasvissyöjien keskuudessa erittäin suosittu raaka-aine. 100 g tofua sisältää noin 9 g proteiinia ja 85 kaloria.

Katso tofureseptejä!

10. Edamame (pavut)

Tätä kasvista löytyy useimmiten pakastealtaasta ja se sopii täydellisesti, matalakaloriseksi välipalaksi. 100 g sisältää noin 11 g proteiinia ja 120 kaloria. Tämän lisäksi se on täynnä kuituja.

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Lähde: self.com
Kuva: pixabay.com / xay
Lähde: Unsplash.com