Yhden raaka-aineen juustokeksit

11.6.2016

Nyt ei juustokeksien tekeminen voisi olla enää helpompaa. Tarvitaan vain yksi raaka-aine ja haluamasi mausteet. Nämä ovat vähän kuin sipsejä tai maissilastuja ja sopivat hyvin dippilautasen kylkeen tai näkkileivän korvikkeeksi karppaajille. En edes tiedä mistä idea juolahti mieleen, mutta päätin kokeilla. Resepti ei juuston takia ole tietenkään maidoton, mutta minun oli aivan pakko kokeilla miten idea toimii ja ajattelin tämän olevan helppo ja nopea vinkki maidollisille 😉 Ei tähän varsinaisesti edes tarvitsisi kirjoittaa reseptiä, niin helppoa valmistaminen on, mutta teen sen kuitenkin.

JUUSTOKEKSIT_2

Ainekset:

  • juustoraastetta

(maun mukaan mausteita ja muita tykötarpeita esim. seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, paprikajauhetta, chilihiutaleita, tacomaustetta jne. suolaa ei tarvita)

Valmistus:

  1. Levitä juustoraaste pellille ja ripottele päälle mausteet ja siemenet tai muut lisukkeet.
  2. Paista uunissa 175 noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullan ruskea.
  3. Anna juuston jäähtyä ja taputtele mahdollinen ylimääräinen rasva levyn pinnalta.
  4. Murra haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Katso lisää sormiruokareseptejä!

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.