Tiramisujäätelö – vähähiilihydraattinen & ketogeeninen herkku helposti blenderissä

30.3.2020

Tämän vähähiilihydraattisen ja ketoruokavalioonkin soveltuvan tiramisujäätelön pohja valmistuu näppärästi blenderissä. Ei kastikkeen keittoa eikä ainesten vatkaamista, pelkkä blenderissä sekaisin surauttelu riittää. Korvasin perinteisen keitettävän kastikemaisen jäätelöpohjan munat tällä kertaa raejuustolla ja se toimikin kerrassaan erinomaisesti.

Kahvia voi lisätä seokseen maun mukaan riippuen siitä, miten vahvasta kahvin aromista pitää. Itse haluan tiramisujäätelööni vain hyvin miedon kahvin maun, joten käytin pikakahvia vain teelusikallisen. Mikäli pidät manteliaromin mausta, voit lisätä sitä hieman koukkoon. Myös rommiaromi sopii hyvin tähän jäätelöön. Tiramisulle tyypillinen kaakaojauhohuntu lisätään valmiin tiramisujäätelön päälle.

 

TIRAMISUJÄÄTELÖ – AINEKSET

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl rasvaista raejuustoa
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1,25 dl erytritolia
  • 2 rkl vettä
  • 1-2 tl pikakahvijauhetta
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutetta tai -aromia
  • (halutessasi manteliaromia maun mukaan)
  • pinnalle kaakaojauhetta

 

 

TIRAMISUJÄÄTELÖ – OHJE

Laita kuohukerma, raejuusto, mascarpone, erytritoli, vesi, pikakahvi, vanilja ja halutessasi manteliaromi blenderiin ja sekoita aineksia varovasti juuri sen verran, että seos on tasaista ja sileää.

Huom! Liian kauan sekoittaessa kerma helposti sekoittuu.

Jäähdytä seos jääkaapissa kylmäksi. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Valmista seoksesta jäätelöä jäätelökoneessa laitteesi ohjeiden mukaisesti.

Ripottele valmiin jäätelön pinnalle kaakaojauhetta.

Vaihtoehtoisesti jäätelöseoksesta voi tehdä jäätelöpuikkoja muoteilla, jolloin seosta ei tarvitse erikseen jäähdyttää ennen jäätelön valmistusta.

Jos käytät manteliaromia, niin huomioi, että se on todella vahvaa, joten lisää sitä muutama tippa kerrallaan.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.