Suklaamunat sitruuna- ja suklaalakritsivaahdolla (6:lle)

5.4.2017

Pääsiäinen lähestyy ja pohdiskelen mitä herkkuja voisin pöytään loihtia sen kamalan pashan tilalle. Pasha on minulle kaiketi vähän samanlainen kokemus, kuin toisille on mämmi. Omaa päätä ja makuhermoja ei yksinkertaisesti saa käännettyä ymmärtämään sitä. Onneksi on mielikuvitus! Ja Google. Näin jossain vilauksen vaahdolla täytetyistä suklaamunista ja tajusin jälkiruoan nerokkuuden. Ihanan pääsiäiset tarjoiluastiat joista saa annoksia valmistaessa popsia lakit omaan suuhunsa. Nam!

Täytin nämä pääsiäismunat sitruuna- ja suklaalakritsivaahdolla. Nuorempana minua aina suututti suorastaan, jos jäätelökioskilla sain vahingossa tavallisen lakritsijäätelön sijaan sitruunalakritsia, mutta nykyään on asia aivan toisin. Rakastan raikkaan sitruunan ja makean lakritsin makuja yhdessä.

suklaamunat_2

Ainekset:

6 suklaamunaa

2 dl kuohukermaa

3 rkl hunajaa

1 prk sitruunalimemaitorahkaa

1 sitruuna (luomu!)

1 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

½ tl lakritsijauhetta

(turkinpippurirakeita)

suklaamunat_3

Ohje:

Poista suklaamunista suojafolio. Leikkaa terävää veistä apuna käyttäen munista kapea kärki irti niin, että saat tyhjennettyä munan sisältä mahdollisen yllätyslelun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan hunaja sekä sitruunalimemaitorahka. Sekoita tasaiseksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Lisää toiseen osaan sitruunan raastettu kuori ja sekoita hyvin. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe, ¼ tl lakritsijauhetta (maistele ja lisää tarvittaessa lisää jos kaipaat lisää lakritsin makua). Voit halutessasi lisätä suklaalakritsiseoksen joukkoon myös turkinpippurirouhetta. Lusikoi täytteet kahteen pursotinpussiin ja leikkaa pussien kärjet auki. Ota esiin kolmas pursotinpussi ja lisää siihen iso tähtitylla. Laita täytepussit tyllalla varustetun pussin sisään ja pursota suklaamunat täyteen vaahtoa. Pursotuksesta pitäisi syntyä kaunis kaksivärinen pursotusjälki. Koristele parilla pienellä suklaamunalla tai värikkäillä karkkirakeilla.

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.