Mausteinen naudanlihapata

28.4.2020

Kaupasta tarttui mukaan alennuksessa ollut naudan sisäpaistin pala. Ensin kävi mielessä keiton valmistaminen, joka kuitenkin vaihtui jonkin sortin pulled beef viritelmään. Lopulta kuitenkin päädyin mausteisen lihapadan valmistamiseen.

Raaka-aineet on helppo tuplata, mikäli syöjiä on enemmän. Tästä riittää ehkä 4-5 hengelle lisukkeista, nälästä ja syöjistä riippuen. Pata valmistuu näppärästi itsekseen hautuen ja maistuu hyvältä esimerkiksi uunijuuresten, wokkivihannesten, perunamuusin tai riisin kera.

mausteinen_naudanlihapata_2

MAUSTEINEN NAUDANLIHAPATA:

750g naudan sisäpaistia pieninä kuutioina

2 punasipulia silputtuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

½ punainen chili hienonnettuna

2rkl oliiviöljyä

1tl savupaprikajauhetta

1tl paprikajauhetta

1tl jeeraa eli juustokuminaa

1tl suolaa (tai maun mukaan)

1tl inkivääriä jauheena

mustapippuria maun mukaan

4rkl tomaattipyreetä

15-20 tippaa toffeesteviaa (tai muuta makeuttavaa ainetta maun mukaan esim. hunajaa tms.)

vettä sen verran, että aineet melkein peittyvät

Kuumenna öljy padan pohjalla ja paista siinä lihat, tarvittaessa useassa erässä. Freesaa sipuleita ja chiliä siinä hetki ja lisää valkosipuli. Sekoita ja lisää pataan lihat ja kaikki muut loput aineet. Hauduta pataa kannen alla 1-1,5 tuntia. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tai makeutta, jos tarpeen.

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.