Lohicarbonara Antipastan tapaan

22.1.2017

Hankin jo jokin aika sitten mustapavuista tehtyä spagettia. Papuspagetti on erittäin proteiinipitoista ja gluteenitonta. Mietin jonkin aikaa, millaisen kastikkeen sille valmistaisin ja spagetin musta väri inspiroi yhdistämään siihen valkoista ja punaista. Aluksi tuli mieleen kermainen kastike (ilman maitotuotteita) ja suurusteita, mutta koska vaihteeksi halusin tehdä kastikkeeni ilman kookosta, tuotti kastikkeen sakeuttaminen päänvaivaa. Lopulta päädyin keltuaiseen ja mieleen juolahti carbonara. Pekonin vaihdoin lämminsavuloheen ja juuston tilalle ripottelin paahdettuja pinjasiemeniä. Muuten niin tuhtiin pastaan toin raikkautta tuoreella basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Lopputulos oli maukas, mutta itse kaipasin siihen vielä jotain kirpeyttä lisää, joten suosittelen lisäämään siihen vielä hieman sitruunan mehua. Valitettavasti pasta imi suurimman osan kastiketta, joten annoksen vaalea väri jäi saavuttamatta, mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut. Annos on tarkoitettu yhdelle, joten moninkertaista se tarvittaessa.

Ainekset:

 • 50-75 g mustapapuspagettia (tai muuta pastaa)
 • 75 g lämminsavulohta paloina
 • 2 keltuaista
 • 0,5 dl soijamaitoa tai muuta haluamaasi kasvimaitoa
 • mustapippuria rouhittuna maun mukaan
 • 1 tl pieneksi silputtua punaista chiliä
 • 6 kirsikkatomaattia halkaistuna
 • pinjasiemeniä paahdettuna
 • (tuoretta basilikaa)

Valmistus:

 1. Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja mausta se suolalla.
 2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin sekoita riittävän isossa kulhossa (johon mahtuu myös pasta) keltuaiset, soijamaito, pippuri ja chili keskenään.
 3. Kun pasta on kypsää kaada vesi pois ja sekoita keltuaisseos joukkoon.
 4. Sekoita kunnes se sakenee, mutta varo kypsentämästä niin paljoa, että siitä tulee kokkelia.
 5. Laita tarjolle lautaselle ja lisää päälle savulohi, tomaatit ja pinjasiemenet.
 6. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Katso lisää: reseptejä

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.