Syö aamiaiseksi kaurapuuroa ja saat nämä 9 erinomaista terveysvaikutusta

24.6.2021

Vanha kunnon kaurapuuro on järkevääkin järkevämpi valinta jokapäiväiseksi aamiaiseksi. Sen monipuolisia terveysvaikutuksia ei pysty kiistämään.

 

Kaurapuuro alentaa kolesterolia

Kaurapuuron sisältämän beetagluteenin ansiosta kolesteroliarvot pysyvät matalana. Kauran kolesterolia alentavan ainesosan nimi on beetagluteeni. (Katso tutkimus: täältä)

 

Kaurapuuro ehkäisee syöpää

On monia tutkimuksia, joiden mukaan joka päivä kaurapuuroa nauttineilla ihmisillä pienempi riskiä sairastua paksusuolen syöpään. Suurimpiin tutkimuksiin on osallistunut yli miljoona henkilöä.

Lue myös: Paranna keskittymiskykyä – 3 erinomaista aivoruokaa

 

Kaurapuuro auttaa painonpudotuksessa

Eräässä tutkimuksessa tutkittiin kahta kohderyhmää. Toinen ryhmä söi aamiaiseksi kaurapuuroa ja toinen muroja. Molempien ryhmien annoksissa oli saman verran kilokaloreja, mutta kävi ilmi, että puuroa syöneen ryhmän jäsenet pysyivät kylläisenä pidempään. Tämä puolestaan helpottaa painonpudottamista.

 

Kaurapuurossa on paljon energiaa

Kauran sisältävät hiilihydraatit antavat elimistölle runsaasti energiaa. Päivä lähtee hyvin käyntiin. Aktiv Traning -lehden mukaan kaurapuuro on paras aamiainen. Kauran B, ja E vitamiinit puolestaan suojaavat meitä taudeilta pitäessään vastustuskykyä yllä.

Lue myös: 6 asiaa, jotka kannattaa tehdä aamulla ennen klo 10

 

Kaurapuuro ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja

Kaurapuuroa syövät ihmiset sairastuvat tutkitusti pienemmällä todennäköisyydellä yllä mainittuihin tauteihin. Koska ko. taudit ovat suomalaisille liiankin yleisiä, niin kaurapuuron merkitys kasvaa entisestään (Harwardin yliopiston tutkimus).

 

Kaurapuuro on hyvä proteiinin lähde

Jo yksi pieni puuroannos sisältää noin 15% päivittäisestä proteiinitarpeesta. Kun kauraa verrataan muihin viljoihin, niin sen tuomat terveysvaikutukset ovat muutenkin merkittävät. Kaura sisältää paljon myös rasvahappoja ja aminohappoja.

Lue myös: 12 vinkkiä, joilla vähennät kaloreita aamiaiselta

 

Kaurapuuroa edistää ruoansulatusta

Kuitua, kuitua, kuitua. Sitä saa kaurasta ja sehän edistää ja pitää yllä ruoansulatustamme. Yksi puuroannos sisältää jo viidenosan päivittäisestä tarpeestamme. Pidä vatsa toiminnassa, ummetus loitolla ja huolla samalla suolistoa – syö kaurapuuroa.

 

Kaurapuuro hoitaa ihoa

Kauran sisältämät ainesosat taistelevat myös ihottumia ja ja ihon tulehduksia vastaan. Siksi sitä käytetäänkin ainesosana ihonhoitotuotteissa. Jos kaurapuuro kuuluu päivittäiseen ruokavalioosi, niin ihonhoitotuotteita ei välttämättä tarvita (katso tutkimus: täältä).

Lue myös: 20 parasta aamupalaa – poimi suosikkisi ja yhdistele

 

Kaurapuuro on ladattu antioksidanteilla

Syömällä puuroa pidät verenpaineen alhaalla ja eliminoit tulehduksia. Nämä höydyt ovat ensisijaisesti kauran sisältämien antioksidanttien ansiota.

 

Näiden perustelujen jälkeen… eiköhän oteta kaurapuuro ”vakiokalustoon” aamiaissessioihin ja pysytään terveinä, mitäs sanotte? PS. Tee kaurapuurostasi superpuuroa ”tuunaamalla” sitä vaikka kotimaisilla superfoodeilla,, kuten mustikoilla ja puolukoilla.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Newsner.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay