Lasillinen viiniä ennen nukkumaanmenoa edistää painonpudotusta

30.10.2021

Haluaisitko karistaa pari kiloa? Tiede todistaa, että iltainen viinilasillinen voi olla vastaus ongelmiisi.

Washingtonin yliopiston tutkimus vuodelta 2015 osoittaa, että viini korreloi vahvasti painonpudotuksen kanssa, kiitos resveratrolin, viinin sisältämän seoksen. Resveratrolin havaittiin kykenevän muuttamaan ”valkoista rasvaa” ”beigeksi rasvaksi”, jota on helpompi polttaa.

Lue myös: viinin 14 yllättävää terveyshyötyä

Myöhäisillan viiniannos auttaa painonpudotuksessa

Juomisen ajankohdasta tehtiin erillinen tutkimus vuonna 2012, jossa havaittiin, että parhaat tulokset painonpudotuksen suhteen saavutettiin myöhäisillan viiniannoksilla. (On kuitenkin huomioitava, että tutkimus toteutettiin mehiläisillä, ei ihmisillä.)

 

Liiallinen käyttö johtaa ongelmiin

Vaikka tämän tiedon myötä saattaakin tuntua houkuttelevalta pitää pullollista viiniä yöpöydällä, kannattaa kuitenkin säilyttää maltti – lääkärit tyypillisesti välttelevät alkoholin juomisen suosittelemista, sillä liiallinen alkoholin määrä voi aiheuttaa vakavia ongelmia elimistölle. On myös tärkeää huomata, että resveratrolin hyödyt on tehokkaamminkin ja mahdollisesti terveellisemmin saatavissa muistakin lähteistä.

Lue myös: Tämän väriset silmät omaavat juovat enemmän alkoholia

 

Muista myös nämä naposteltavat herkut painonpudotuksessa

Monet hyödyllisistä polyfenoleista ovat liukenemattomia ja suodattuvat pois viinintekoprosessissa,” kertoo tutkimuksessa mukana ollut professori Min Du. Viinin sijaan hän suositteleekin napostelemaan mustikoita, rypäleitä ja mansikoita, jotka ovat kaikki luonnollisia resveratrolin lähteitä.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Marieclaire.com