Vahvimmat ihmiset itkevät elokuvissa

31.1.2017

Myönnetään: Itken (kirjoittaja: Ossiana Tepfenhart) elokuvissa… ja kirjoista, musiikista ja podcasteista. Riippuen hormonitasoistani, saatan jo etukäteen ottaa nenäliinan ja katsoa elokuvaa yksin.

 

Empatiaa

Vaikka monet ihmiset virnistävät nähdessään minun itkevän elokuvissa, ymmärrän sen. Totuus on, että ihmisillä, jotka itkevät elokuvissa, on jotain, jota monet muut eivät ole kehittäneet: empatiaa.

Vain erityisillä ihmisillä on empatiaa. Monet ihmiset – esimerkiksi narsistit ja sosiopaatit – ovat syntyneet ilman sitä ja elävät koko elämänsä asettamatta itseään kertaakaan toisen kenkiin. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi ymmärtää toisia ihmisiä. Vaikka empatian puute voi olla kätevää käytettyjen autojen myyntimiehelle, se ei ole aina hyvä asia.

 

Toisten tilanteesta huolehtiminen vaatii vahvuutta – paljon sitä. Elämä on brutaalia joillekin ihmisille ja jos voit asettaa itsesi toisen kenkiin ja tuntea tuskan, se kertoo jo jotain sinusta.

 

Vahva muita varten

Olet tarpeeksi vahva kestääksesi tuskan, mutta tunteaksesi sen siitä huolimatta. Olet tarpeeksi vahva ollaksesi vahva muita varten. Olet tarpeeksi vahva ymmärtääksesi, mistä he tulevat ja voit oikeasti tuntea, mitä he käyvät läpi.

Koskaan ei ole pelkurimaista huolehtia toisista ihmisistä vaikka henkilö olisi kuvitteellinen hahmo elokuvissa. Se osoittaa, että sinulla on sydän ja että sydän voi murtua muiden puolesta. Vaikka se voi särkyä, tiedät elokuvan loppuun mennessä, että se on taas ehjä.

 

Todellisuus ja fiktio

Nopea toipuminen kertoo myös jotain muuta ihmisistä, jotka itkevät elokuvien aikana: he voivat palata maanpinnalle nopeasti ja he ovat tarpeeksi vahvoja ja viisaita voidakseen erotella todellisuuden fiktiosta.

 

Omat kokemukset

Tietenkään se ei ole ainoa syy, miksi ihmiset itkevät elokuvissa. Kyyneleet alkavat myös valua jos hahmo on samassa tilanteessa, jossa itse olet ollut – muistojen kyyneleet ovat tuskallisia. Olen huomannut, että on tuskallista katsoa elokuvia, joissa ihmiset käyvät läpi asioita, joita minäkin, koska se antaa minulle mahdollisuuden päästä irti tukahdutetuista tunteista terveemmällä tavalla. Haluaisin nähdä, miten joku voi epäillä toisen voimaa kun he käyvät läpi asioita, jotka ovat satuttaneet heitä menneisyydessä.

 

Taideteos koskettaa

Sitten on myös kyyneleitä, jotka valuvat ollessasi häkeltynyt elokuvan taiteellisesta neroudesta. Kyse ei ole kuitenkaan teennäisyydestä. Sitä kutsutaan Stendhalin syndroomaksi edistyneemmissä muodoissaan ja se tarkoittaa, että taideteos koskettaa sinua niin paljon, että saat sekä fyysisiä että tunteellisia oireita.

 

Tunteiden kohtaaminen

Ihmisille, jotka ovat todella alttiita liikuttumaan taiteelle, todella hyvän elokuvan katselu, hyvän radio-ohjelman kuuntelu tai jopa hyvän kirjan lukeminen voi olla testi pitää kasvot ilmeettöminä. Se voi tuntua huikealta vuoristorata-ajelulta – mikä pakottaa sinut kohtaamaan tunteet, joita monet muut eivät suostu kohtaamaan.

Jos kysyt minulta, se vaatii paljon rohkeutta.

LUE LISÄÄ: Lifestyle ja vapaa-aika uutisia

 

Tunteellisen voiman muoto

Ehkä se ei ole sellaista voimaa, jota monet ihmiset ajattelevat ajatellessaan vahvaa henkilöä, vaan se on tärkein tunteellisen voiman muoto: empatia. Älykäs tarkkaavainen ei voi estää elokuvissa itkemistä.

Vaikka emme nostaisi 100 kiloa, tutkimme tunteitamme ja se voi nostaa henkemme paljon korkeammalle kuin mikään muu.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Your Tango
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay