Tiesitkö, että myös tämä outo asia lihottaa – kannattaa välttää

11.6.2024

Negatiivisten ihmisten seurassa oleminen lihottaa

Kenellekään ei enää tule uutisena, että sokeripitoisten herkkujen syöminen kerryttää ylimääräistä massaa vyötärölle. Kaikki eivät kuitenkaan ole tietoisia siitä, että myös negatiivisten ihmisten seurassa oleminen lihottaa, kertoo uusi Northwesternin yliopiston tutkimus.

Tutkijat analysoivat yli 3000 koehenkilön dataa 10 vuoden ajalta. Tutkimuksessa seurattiin osallistujien painoja sekä heidän altistumistaan positiivisille ja negatiivisille ihmissuhteille. Tuloksena havaittiin, että eniten positiivisia ihmissuhteita omaavilla ihmisillä on muita matalampi riski painoindeksin nousemiseen.

 

Syy löytyy stressistä

Mutta miksi myrkyllisten ihmisten seurassa oleminen sitten lihottaa? Tutkijoiden mukaan syy löytyy stressistä: ankeat ihmiset nostattavat stressiä, johon haemme usein helpotusta ruoasta ja herkuista. Stressi myös laskee liikuntainnostusta. Jos taasen ympäröit itsesi mukavilla ihmisillä, saat sosiaalista tukea ja päädyt harvemmin syömään herkkuja vain parantaaksesi oloa.

Tarinan opetus? Heivaa negatiiviset ihmiset elämästäsi, niin elimistösi kiittää. Pyri samalla ympäröimään itsesi positiivisilla ja iloisilla ihmisillä, niin elämänlaatusi paranee kokonaisvaltaisesti.

 

Lue myös: 10 aamupalarutiinia, jotka lihottavat.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / alan KO