Tee näin heti petipuuhien jälkeen – vahvista parisuhdettasi

1.2.2021

Paranna parisuhdettasi

Kyllästyttääkö vanha klisee, jonka mukaan naiset rakastavat hiplailua seksin jälkeen, kun taas miehet simahtavat välittömästi? Toronton Mississaugan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan hellittely intiimien hetkien jälkeen voi itse asiassa parantaa parisuhdetta.

 

Yhdynnän jälkeen

Archives of Sexual Behaviorissa julkaistu tutkimus osoitti, että yhdynnänjälkeinen suuteleminen, hyväily ja lempeä rupattelu olivat kaikki yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen niin seksuaalisesti, kuin parisuhteessakin.

 

s01

 

Rakkaushormoni lisää kiintymystä

Lisensoitu avioliitto- ja seksiterapeutti Kat Van Kirk selostaa, että ilmiön taustalla on todennäköisesti oksitosiini. Siihen viitataan usein rakkaushormonina, sillä sitä vapautuu miellyttävän fyysisen kontaktin myötä ja sen on osoitettu lisäävän kiintymystä.

 

Läheisyys rentouttaa

Fyysinen läheisyys seksin jälkeen voi myös toimia sanattoman viestinnän keinona. ”Se voi auttaa sinua rentoutumaan, vähentää mahdollisia kivun tunteita—henkisiä tai fyysisiä—ja auttaa viestittämään partnerillesi, että olet häneen sitoutunut,” kertoo Van Kirk.

 

s02

 

Kiihotu uudelleen nopeammin

Muiden etujen joukossa on myös se mahdollisuus, että läheisyys voi johtaa toiseen kierrokseen. ”Sylittely auttaa ylläpitämään kiihotusta, jolloin lakanat saattavat helposti laulaa uudelleen,” vinkkaa Van Kirk.

 

Hyväilyyn käytetty aika

Petipuuhien jälkeisestä läheisyydestä hyötyivät tutkimuksen mukaan eniten lasten vanhemmat, jonka lisäksi hyödyt olivat naisilla suurempia, tosin miehetkin ilmoittivat parisuhteensa ja seksielämänsä parantuneen. Kuinka paljon aikaa raukeaan hyväilyyn tulisi käyttää? Henkilöt, joiden tyytyväisyys parisuhteeseensa oli tutkimuksen mukaan korkein, kertoivat tähtäävänsä yli varttiin.

LUE LISÄÄ: SEKSI & ROMANTIIKKA UUTISIA

 

Lähde: Women¨s Health

Artikkelikuva: Pixabay

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: Pixabay

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia