Tämän vuoksi suklaata kannattaa syödä joka päivä – 6 hyvää syytä

29.5.2024

Suklaan ystävät huomio. On monta hyvää syytä syödä suklaa, näiden alla olevien syidenkin lisäksi, mutta aloitetaan nyt alkuun näistä.

 

1. Suklaa voi olla hyväksi sydämellesi

Journal of Nutrition:in tekemän tutkimuksen mukaan pieniä määrä suklaata päivittäin voi madaltaa sydänsairauksien riskiä. Muistetaan siis kohtuus, niin makuhermojen lisäksi myös sydän kiittää

 

2. Suklaa voi alentaa stressiä

Journal of Psychopharmacology:n tekemän tutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka söivät enemmän suklaata, tunsivat itsensä rauhallisemmiksi. Suklaa voi siis oikeasti auttaa purkamaan stressiä. Otetaan siis töiden jälkeen pala suklaata ja laskeudutaan rauhassa vapaa-aikaan.

 

3. Suklaa-murukeksit – henkistä ja tunteellista tukea

Lohturuokaa parhaimmillaan. Kun asiat ovat hyvin: suklaamurukeksejä, kun joku asia harmittaa, niin silloin viimeistään: suklaamurukeksejä.

 

4. Suklaa voi suojata ihoasi palamiselta

Saksalaisten tutkijoiden johtamassa tutkimuksessa selvisi, että joukko naisia, jotka joivat extra flavanoideilla (ainesosa, jota myös suklaa sisältää) vahvistettua kaakaota joka päivä kolmen kuukauden ajan, olivat vähemmän alttiita auringon UV-säteilylle. Läträtään siis vähemmän aurinkorasvalla ja otetaan osa suojauksesta suklaana.

 

5. Suklaa voi piristää ja antaa uutta makua aterioihisi

Oletko koskaan kokeillut suklaata chilin kanssa tai suklaa-olut BBQ –kastiketta. Jos et, niin kyllä kannattaisi. Yllättäviä, mutta toimivia makupareja.

 

6. Melkein mitä tahansa voi dipata sulaan suklaaseen

Älä tyydy pelkkiin hedelmiin. Kokeile erilaisia ruokia ja löydä uusia makupareja.

 

Lähde: Huffington Post

Artikkelikuva: Pixabay / AlexanderStein

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia