Selkeytä taloudellista tilannettasi ja säästä rahaa järjestelylainalla

18.7.2023

Haluatko saada taloutesi parempaan kontrolliin ja samalla säästää huomattavia summia rahaa? Järjestelylaina voi olla toivomasi ratkaisu. Voit unohtaa useat maksusuunnitelmat ja hajallaan olevat velat. Järjestelylaina tarjoaa selkeän ratkaisun, jolla saat kaikki lainat yhdistettyä yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi.

Järjestelylainan avulla saat paremman yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi ja raha-asioiden hallinta helpottuu huomattavasti. Sinun ei tarvitse enää muistella eri maksupäiviä ja pohtia, kuinka paljon kuhunkin lainaan menee rahaa. Saat yhden selkeän maksuerän, mikä tekee talouden hallinnasta ja budjetin laatimisesta huomattavasti helpompaa. Lisäksi rahaa voi säästyä merkittävästi.

Lainojen yhdistämistä kannattaa harkita, jos useat lainat kuormittavat talouttasi. Yhdistämällä lainat voit selkeyttää taloudellista tilannettasi ja säästää paljon rahaa. Voit yhdistää kaikenlaiset pienet lainat, kuten kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut. Yhdistämisen ulkopuolelle jätetään lainat, joissa on vakuus tai takaus, koska niissä on jo valmiiksi kohtuullinen korko.

Nordic Bankin lainavertailupalvelun kautta voit hakea järjestelylainaa ilman vakuutta enintään jopa 70 000 euroa. Lainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhdessä voitte saada isomman summan lainaa ja lainalle pienemmän koron.

 

Vakuudettoman järjestelylainan edut

Käytännössä lainat yhdistetään niin, että lasket minkä verran sinulla on velkoja maksamatta yhteensä ja haet sellaisen lainan, jolla pystyt maksamaan kaikki pienet lainat kerralla pois. Järjestelylainassa on muutamia merkittäviä etuja, jotka tekevät siitä usein kannattavan ratkaisun.

Rahaa säästyy

Yhdistämällä pienet lainat yhdeksi järjestelylainaksi saat yhden kuukausittaisen maksuerän. Näin vältät useat erilliset korot ja kulut. Isommissa lainoissa on tavallisesti pienemmät korot, minkä vuoksi yksi isompi järjestelylaina tulee yleensä halvemmaksi kuin monta pientä. Pitkällä aikavälillä säästöä saattaa siis tulla huomattavasti.

Talouden hallinta helpottuu

Kun sinulla on ainoastaan yksi kuukausittainen maksuerä, talouden tilannetta on helpompi seurata ja budjetin laatiminen on vaivattomampaa. Enää ei tarvitse muistella useita maksupäiviä ja tarkistella eri lainojen saldoja. Sinulla on jatkossa vain yksi kuukausittainen maksuerä, yksi korko ja yhdet kulut. Pysyt helposti selvillä siitä, minkä verran velkaa on vielä jäljellä.

Uusi takaisinmaksuaika

Saat myös neuvotella takaisinmaksuajan uudestaan yhdistelylainan hakemisen yhteydessä. Pienissä lainoissa on usein lyhyt maksuaika. Järjestelylainalla tuota aikaa voidaan pidentää, jolloin kuukausierästä tulee pienempi. Rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin ja budjettiin tulee lisää liikkumavaraa. Halutessasi voit tietysti myös maksaa yhdistelylainan pois nopeammassa tahdissa, jolloin pääset nopeammin kokonaan eroon velasta.

Rahat saa nopeasti tilille

Järjestelylaina on vakuudeton laina, eli sitä varten ei tarvita ollenkaan vakuuksia eikä takaajia. Koska aikaa ei tarvitse käyttää vakuuksien arvioimiseen eikä lainaneuvotteluihin, lainapäätös voidaan tehdä todella nopeasti ja saat rahat tilillesi pian. Järjestelylainan avulla saat taloutesi tasapainoon tehokkaasti.

 

Näin lainat yhdistetään

1. Laske nykyisten lainojen summat yhteen

Jotta voit hakea järjestelylainaa, sinun pitää tietysti ensin selvittää, kuinka paljon lainaa tarvitset. Ota siis selvää nykyisten lainojesi määristä, eli minkä verran velkoja on vielä maksamatta yhteensä. Ota selvää myös koroista ja kuluista, kuukausieristä ja takaisinmaksuajoista, jotta osaat verrata nykyisiä lainojasi yhdistelylainaan.

2. Hae lainaa yksin tai yhteishakijan kanssa

Kun tarvittava lainasumma on selvillä, siirry täyttämään lainahakemusta. Voit hakea lainaa yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhteishakija helpottaa lainan saamista varsinkin, jos päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Yhdessä voitte saada suuremman lainasumman ja matalamman koron. Lainaa kannattaa siis hakea yhdessä aina kun mahdollista.

3. Vertaile lainoja

Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella useita lainantarjoajia. Voit siis saada monta tarjousta eri tahoilta. Vertaile tarjouksia huolellisesti ja valitse niistä halvin ja omaan taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto.

4. Nosta rahat tilillesi ja maksa kaikki muut lainat pois

Kun lainatarjous on hyväksytty, sopimus allekirjoitettu ja liitteet toimitettu, saat rahat pian tilillesi. Parhaassa tapauksessa ne siirretään jo saman päivän aikana. Pääset melkein heti maksamaan muita lainoja pois. Näin sinulle jää ainoastaan yksi kilpailutettu yhdistelylaina. Rahaa jää joka kuukausi enemmän muihin menoihin tai ihan vain säästöön.

 

Järjestelylaina kannattaa kilpailuttaa

Järjestelylainan kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, kun harkitset lainan ottamista. Kilpailuttaminen on ainoa keino, jolla voit varmistua siitä, että laina on mahdollisimman edullinen ja siinä on sinulle sopivat ehdot.

Kilpailuttamalla voit tutustua eri lainantarjoajien tarjoamiin lainoihin, niiden ehtoihin, korkoihin ja kuluihin. Jokaisella lainanmyöntäjällä on todennäköisesti hieman erilaiset ehdot ja korot ja kulut vaihtelevat. Mitä pienemmät korot ja kulut ovat, sitä enemmän säästöä syntyy. Lainojen vertaileminen kannattaa aina, koska se auttaa löytämään mahdollisimman edullisen lainatarjouksen. Lainavertailu vie vain hetken aikaa, mutta säästää tuntuvasti rahaa.

Järjestelylainan kilpailuttaminen kannattaa, onpa kyseessä sitten pieni tai iso laina. Tietysti kilpailuttamisen merkitys korostuu, kun haet isoa lainasummaa. Tällöin kilpailuttamalla saatu säästö saattaa kohota jopa satoihin tai tuhansiin euroihin. Pienenkään järjestelylainan kilpailuttaminen ei silti ole turhaa, sillä pienestäkin lainasta kertyy paljon maksettavaa, jos korko on korkea ja kulut kalliit.

Lainan kilpailuttaminen on helppoa Nordic Bankin lainavertailussa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus ja tavoitat sillä noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Voit saada pienellä vaivalla isot säästöt.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia