Saat upeat hiukset ja kynnet syömällä näitä ruokia – sisältävät runsaasti biotiinia

30.5.2024

Jos, kuten useimmat ihmiset, tietosi tieteestä rajoittuvat koulussa opittuun, et ehkä tiedä, että hiustesi ja kynsiesi terveys ja kasvu määräytyvät biotiinin nimisen aineen avulla. Se on eräs B-vitamiinin muoto, joka tunnettiin aiemmin nimellä vitamiini H tai koentsyymi R.

Biotiinia tarvitaan, jotta kehosi voi metaboloida proteiineja, kuten rasvahappoja ja keratiinia, jotka molemmat ovat välttämättömiä tehokkaalle hiusten ja kynsien kasvulle. On totta, että voit saada kaikki suositellut annokset biotiinia ottamalla yksinkertaisen ravintolisän, mutta jos et halua käyttää pillereitä ja haluat mieluummin tuoda biotiinia kehoosi luonnollisella tavalla, niin tässä on biotiinirikkaita ruokia, jotka pitävät sinut kauniina.

 

Mantelit

Biotiinirikkaiden ruokien listan kärjessä on pähkinä, joka on yksi terveellisimmistä ruoista. Kourallinen herkullisia manteleita voi sisältää lähes koko päivittäisen suositellun annoksen biotiinia, mikä tekee niistä erittäin tehokkaan ja maukkaan tavan saada terveellinen annos. Saadaksesi vielä enemmän biotiinia, voit yhdistää mantelit esimerkiksi kaurahiutaleisiin. Ja näin aamiaisesta tulee erittäin terveellinen!

 

Bataatti

Bataatti on mainittu useimmissa ”terveelliset ruoat” -listoissa, eikä tämä lista ole poikkeus! Ei ainoastaan, että bataatti on täynnä biotiinia, sillä se sisältää myös terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, kuten kuparia, C-vitamiinia ja ravintokuitua, kaikki tärkeitä asioita terveelle ihmiselle!

 

Kananmunat

Kananmunan keltuaisten uskotaan olevan eräitä parhaita ruoka-aineita hiustenkasvun kannalta. Sillä on erityisesti parantava vaikutus ja se johtuu kananmunan keltuaisten korkeasta biotiinipitoisuudesta. Ole kuitenkin varovainen, sillä lähes päinvastaisella vaikutuksella raa’an kananmunan valkuaisten syöminen voi itse asiassa estää vitamiinin imeytymisen kehoon.

 

Sipulit

Sipulit ovat täynnä biotiinia, mutta toisin kuin kananmunat, ne ovat parempia raakana kuin kypsennettynä. Lisäämällä raakoja sipulisiivuja illallissalaattiin tai käyttämällä sipulia tacojen täytteenä, on loistava tapa saada vitamiinia kehoosi.

 

Kaurahiutaleet

Vain neljänneskupillinen kaurahiutaleita sisältää 25 prosenttia päivittäisestä biotiinin tarpeestasi, joten ne ovat maukas ja tuottava tapa aloittaa päivä. Erään viimeaikaisen tutkimuksen mukaan ihmiset, joilla on hauraat kynnet, voivat nähdä parannuksia syömällä säännöllisesti kaurahiutaleita. Aamupuuroa naamariin, joka päivä!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Allwomenstalk.com
Lähde: Unsplash.com