Sinun on parempi mennä reippaalle kävelylle kuin salille, jos haluat pitää painon pois

8.11.2020

Jos ajatus raudan pumppaamisesta hikisellä kuntosalilla täyttää sinut kauhulla, sinulla kävi tuuri.

 

Reipas kävely on tehokasta

Sillä uusimman tutkimuksen mukaan tavalliset, reippaat kävelyt ovat tehokkaampia pitämään painoa poissa muutenkin.

London School of Economics and Political Sciencen tutkijat analysoivat vuosittaisista terveyskyselyistä saatua tietoa ihmisten kuntoilusta vuosilta 1999 – 2012.

 

Säännöllinen kävely

He huomasivat, että ihmisillä, jotka kävelivät säännöllisesti yli 30 minuuttia, oli matalampi painoindeksi ja kapeammat vyötäröt kuin niillä, jotka harrastivat vauhdikkaampaa liikuntaa, kuten hölkkää, pyöräilyä tai kuntosalilla käyntiä. Vaikutukset olivat erityisen voimakkaita naisilla ja yli 50-vuotiailla naisilla ja miehillä.

’Osoitamme, että yksilöillä, jotka kävelevät ripeässä tai nopeassa tahdissa, on todennäköisemmin matalampi paino verrattaessa muita aktiviteetteja tekeviin yksilöihin’, sanoo tutkimusta johtanut, terveystalouteen erikoistunut tohtori Grace Lordan.

 

Liikalihavuus todella suuri ongelma

Tällä hetkellä, noin 60 prosenttia Iso-Britannian aikuisväestöstä on luokiteltu ylipainoisiksi ja heistä 12,5 miljoonaa on liikalihavia.

Tutkimus suosittaa markkinointikampanjaa kertomaan kävelyn terveyshyödyistä tapana torjua liikalihavuutta.

 

Kävely on halpa ja hyvä vaihtoehto

’Liikalihavuus-epidemian huomioiden ja sen, että suuri osa briteistä on toimettomia, reippaiden kävelyiden lisäämisen suosittelu on halpa ja helppo vaihtoehto’, tohtori Lordan kirjoitti Risk Analysis -lehdessä.

 

Kävelyllä yhteys mielenterveyteen

’Lisäksi, kävelyllä ei ole rahallista kustannusta, joten on hyvin todennäköistä, että sen hyödyt ovat kustannuksia suuremmat. Samat kirjoittajat ovat myös osoittaneet, että kävely on yhteydessä parempaan fyysiseen- ja mielenterveyteen.

’Joten, yksinkertainen ”jokainen askel merkitsee”-politiikka saattaa olla askel lähemmäs nousevan liikalihavuus-trendin kääntämistä ja hyödyllistä myös muille terveydentiloille.’

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay