Saa parempia orgasmeja – kokeile tätä yksinkertaista kikkaa

4.2.2021

Se voi tuntua itsestään selvältä, mutta muista hengittää myös hekuman hetkellä!

Kuten lukuisat kokeilunhaluiset ja luovat klitoriksen omistajat jo tietävät, orgasmejaan voi koettaa parantaa lukuisin eri keinoin – niiden hidastamiseen, hukkaamiseen ja estämiseen löytyy vielä sitäkin enemmän epäonnisia kommervenkkejä. Vaikka olisit kliimaksien kuningatar, asiantuntijoiden mukaan saatat tiedostamattasi jopa tehdä huipuillesi hallaa. Jos et ole varma siitä, kuulutko tähän joukkoon, voit selvittää asian yksinkertaisella visualisointiharjoituksella.

Kuvittele itsesi sellaiseen hetkeen, jolloin tunsit, että olit laukeamaisillasi, eikä kliimaksia yksinkertaisesti voinut enää viivyttää tai estää. Kiinnitä nyt huomiosi siihen, miten tyypillisesti hengität, kun olet aivan orgasmin partaalla. Hengitätkö syvään, täyttäen keuhkosi, vai pidätätkö kenties hengitystäsi? Jos valitsit jälkimmäisen vaihtoehdon, saatat itse olla omien orgasmiesi esteenä.

 

Hengitykseen keskittyminen

Hengityksen pidättäminen orgasmin lähestyessä on melko yleinen refleksi. ”[Se tapahtuu] lukuisista eri syistä: hermostuneisuus, innokkuus, hallinnan menettämisen pelko, oman ääntelyn vaimentaminen, jotta lapset eivät heräisi,” listaa The Sexual Pro Series -webinaarien perustaja ja seksologi Jessica O’Reilly. Hän lisää, että saatat jopa pidättää henkeäsi, koska ”orgasmia edeltävä ja sen kanssa ilmenevä raskas hengitys tuntuu epäluonnolliselta.”

Koska hengittäminen on alitajuinen refleksi, sen säätely fyysisten ponnistelujen lomassa saattaa myös olla alitajuista – tästä hyvä esimerkki ovat ryhmäliikuntatunnit, joilla ohjaajat joutuvat jatkuvasti muistuttamaan osallistujia hengittämisestä. ”Saatat keskittyä niin intensiivisesti tehtävääsi, että unohdat hengittää,” toteaa O’Reilly.

 

Hengityksen pidättäminen rajoittaa elimistöä

Teitpä sitä mistä syystä tahansa, hengityksen pidättäminen seksin aikana voi rajoittaa elimistöösi kulkeutuvan uuden hapen määrää, joka saattaa vaikuttaa koko aktiin kielteisesti. Mitä enemmän hengität, sitä paremmin verenkiertosi toimii, ja ”se on ehdottoman tärkeää seksuaalisten reaktioiden kannalta,” O’Reilly selittää. ”Verenkierron lisääntyminen genitaalialueella on luontainen osa orgasmin muodostavaa prosessia.”

Syy, jonka takia pidätät hengitystäsi, kuten häiritsevä ja liiallinen keskittyminen ääniin, joita pidät, saattaa myös tehdä omista ajatuksistaan irtautumisen vaikeammaksi ja estää sinua keskittymästä siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu. ”Syvän ja luonnollisen hengityksen harjoitteleminen voi parantaa seksuaalisia kokemuksiasi,” sanoo O’Reilly, jonka asiakkaat ovat kertoneet, että ”syvä, hidas hengitys tekee orgasmin aiheuttamista supistuksista intensiivisempiä sekä lisää niiden määrää.”

 

Mikä on tärkeää seksuaalisessa kokemuksessa

Ei kuitenkaan kannata keskittyä omaan hengitykseensä niin tiiviisti, että se pilaa koko tilanteen flow’n. ”Jos ihmiset onnistuvat saamaan orgasmeja, on jokseenkin turhaa kehottaa heitä tekemään asioita eri tavalla,” She Comes First -teoksen kirjoittanut seksiterapeutti Ian Kerner toteaa huomauttaen, että yltiöpäinen fiksaatio laukeamiseen johtaviin tekijöihin voi tehdä itse orgasmin saavuttamisesta vaikeampaa.”Riippumatta siitä, miten hengität, jos saat orgasmeja, se on jo erinomaista,” Kerner toteaa. Hän myöntää kuitenkin, että hengityksen muuttaminen saattaa tehostaa joidenkin ihmisten seksuaalisia kokemuksia – tärkeintä on keskittyä hengitykseen ennen orgasmia, ei sen aikana.

 

Miten on olennaisinta hengittää

Yksi helppo totutteluun sopiva tapa on syvän hengittämisen harjoitteleminen masturboinnin aikana. Sillä tavalla totut siihen, mitä teet, jolloin tapa luonnistuu sujuvasti myös seksin aikana. ”Koeta hengittää sisään hieman pidempään, jotta näet, miten tuntemuksesi muuttuvat sen mukaan,” neuvoo O’Reilly. Tälle ei ole olemassa mitään tiettyä kestoa, johon tähdätä — olennaisinta on hengittää syvään palleasi kautta sen sijaan, että hengittäisit pinnallisesti sisään ja ulos rintakehälläsi.

Vaikka tätä harjoitusta on helppo kokeilla hengittämällä sisään nenän kautta ja päästämällä hengitys ulos suun kautta, myös toisenlainen variaatio tästä järjestyksestä saattaa sopia sinulle paremmin. Eräät asiakkaat ovat kertoneet O’Reillylle, että he visualisoivat hengittäessään lähettävänsä hapen ulos lantionsa seudun läpi, joka saattaa tehdä kokemuksesta intensiivisemmän.

 

Jokainen kokemus on ainutlaatuinen

Jos löydät tämän avulla uuden keinon orgasmiesi tehostamiseen, mahtavaa! Jos kuitenkin toteat, että pidätät mieluummin hengitystäsi, tai löydät näiden kahden ääripään välistä jonkin toisen ratkaisun, joka toimii sinulle, sekin on vallan mainiota. ”Jokainen kokemuksistamme on ainutlaatuinen,” muistuttaa O’Reilly. ”Minulla on ollut asiakkaita, joita ovat huomanneet, että hengityksen pidättäminen hetken ajan saa heidät laukeamaan, joten kokeile rohkeasti erilaisia hengitystapoja, jotta näet, mikä toimii sinulle.”

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva