11 ruokaa, jotka ovat avuksi painonpudotuksessa

9.9.2020

Yksittäinkin nämä ruoat ovat kelpo apu painonpudottajille, mutt ayhdisteltynä saat suurimman hyödyn irti. Lisää aamupuuroon, valmista smoothie, lisää salaattiin. Kokeile ja löydä uusia, terveellisiä ulottuvuuksia ruokavalioosi.

 

Perunat

Vaikka perunoissa on runsaasti hiilihydraatteja, niin ne pitävät 3 kertaa kauemmin nälän poissa kuin vehnäleipä. Pari uunipottua aterialla, ilman muita lisukkeita, riittää mainiosti.

potato

 

Adokado

On hyviä rasvoja ja on uhonoja rasvoja. Avokadossa on niitä hyviä / oikeita! Kun lisäät avokadoa esim. aamusmoothieesi, niin saat täyttävän, proteiini- ja kuitupitoinen aterian.

 

 

Mustikka

Mustikka on oikea kuitupommi ja kaloreita on vain nimeksi. Mustikkaa voi poimia ja popsia sellaisenaan, lisätä aamupuuroon tai smoothieen. Superterveellistä, ja mikä parasta, itse poimittuna myös ilmaista.

mustikka

 

Parsakaali

Parsaa lautaselle ja vatsa ei murise pitkään aikaan! Parsassa on runsaasti kuituja ja se estää myös syöpää. Pätevä herkku rouskittavaksi sellaisenaankin.

 

Päärynä ja appelsiini

Näiden kohdalla pätee sama homma kuin mustikoissa: Runsaasti kuituja ja vain muutama kalori. Yhdellä päärynällä saa jo noin kuudesosan päivittäisestä kuitutarpeesta tyydytettyä.

appelsiini

 

Viini

Ota lasillinen viiniä ja laita kalorit palamaan. Viini nopeuttaa palamista, joten mukavassa asennossa sohvalla, viinilasi kädessä, voi polttaa kaloreita. Tämä on varmasti monen mieleen.

 

Greippi

Erittäin hyvä proteiininlähde, joka todella auttaa painonpudotuksessa. Syö sellaisenaan tai purista mehuksi (ja sekoita veteen), niin voit saada huomattavia tuloksia painonpudotuksessa aikaan. Jos maku on liian raju, niin vaihtele: välillä greippi- välillä sitruunavettä.

greippi

 

Tumma suklaa

Kun malttaa ottaa vain muutaman palan, niin saat tästäkin hyödyn irti. Tumma suklaa jarruttaa ruoansulatusta, joten eipä tarvitse hetkeen mennä jääkaapille. Tumma suklaa laskee myös stressitasoa, joten otetaan rennosti ja muutama pala tummaa suklaata.

 

Juusto & Lohi

Nämä ruoat sisältävät runsaasti rasvahappoja, joiden avulla pysyt kylläisenä pidempään. Lohen omega-rasvahapot toimivat samaan tapaan. Kohtuudella syötynä kummatkin ruoat edistävät kalorien palamista elimistössä.

 

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

 

Lähde: Iltalehti

Artikkelikuva: Unsplash

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: Pixabay

Sisältökuva 3: Pixabay

Sisältökuva 4: Pixabay