Näistä merkeistä tiedät, että sinun pitäisi pudottaa painoa

28.5.2024

Jos olet aloittamassa laihduttamista, niin alkuun kannattaa miettiä miksi ja minkä vuoksi haluat laihtua. Kun perustelet asiat itsellesi ja asetat selkeät tavoitteet, niin saavutat hyviä tuloksia helpommin. Pienet onnistumiset ovat omiaan edesauttamaan sinua kohti elämänmuutosta, kohti kevyempää elämää. Seuraavista merkeistä kuitenkin huomaat, että painonpudotus tekisi sinulle hyvää.

On paljon selkeitä merkkejä siitä, että ylipainoa on kertynyt. Se tuo elämään erikoisia haasteita, jotka on kuitenkin kitkettävissä. Katso siis alla oleva lista ja jos osumia löytyy useampi, niin anna muutamalle ylimääräiselle kilolle lähtöpassit.

 

Ylipaino aiheuttaa seuraavanlaisia haasteita

  1. Vaatteesi eivät mahdu päälle. Ja kun vuodenaika ja kaudet vaihtuvat, niin olet aina jännän ytimessä – miten käy vaatekaapin sisällön.
  2. Sinulla on vetämätön olo. Energiasi riittävät vain muutamaan ponnistukseen päivässä. Juoksuaskelia et ole ottanut pitkään aikaan ja pelkkä kävelykin tuntuu vastenmieliseltä.
  3. Lääkärisi on ohimennen sanonut sinulle, että muutaman kilon karistaminen voisi tehdä terveydellesi paljon hyvää.
  4. Painoindeksisi ei missään nimessä mahdu enää normaalipainon rajojen sisälle.
  5. Olet alkanut välttelemään tilanteita, joissa ollaan vähissä vaatteissa. Et mene enää ystävien kanssa saunaan tai uimaan.
  6. Et halua peilailla itseäsi, etkä punnita itseäsi. Painon todellinen tila suorastaan pelottaa sinua.
  7. Et enää keskity siihen mitä syöt, eikä sinulla ole kokonaiskuvaa siitä, mitä ja miten paljon syöt päivän aikana. Syöminen on myös alkanut painottumaan ilta-aikaan.
  8. Kehosi on alkanut oireilemaan eri tavoilla. Ihmeelliset vaivat ovat riesanasi lähes päivittäin.
  9. Kun katsot alas, niin et näe jalkojasi.
  10. Verenpaineesi on koholla ja sydämessäsi on ajoittain outoja värinöitä.

 

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Allwomenstalk.com
Lähde: Unsplash.com