Naiset tarvitsevat unta ja nukkuvat enemmän kuin miehet

1.10.2020

Naiset ympäri maailman nukkuvat miehiä enemmän – tai ainakin ne naiset, jotka seuraavat untaan älypuhelimiensa kautta.

Tämä on tilanne herätyskellosovellus Sleep Cyclen tilastojen mukaan, joka kerää tietoa käyttäjiensä unirytmistä tunnistaakseen optimaalisen heräysajan, ihanteellisesti kevyimmän univaiheen aikana.

 

Naiset saavat enemmän unta yön aikana

Yhdeksän kuukauden aikana miljoonalta käyttäjältä 50 maassa kerätty tieto näyttää, että 16-55-vuotiaat naiset saavat yössä enemmän unta kuin miehet. Ja lähes joka maassa (poikkeuksina Kolumbia, Portugali ja Ukraina) naiset raportoivat heräävänsä viikolla huonommalla tuulella kuin miehet.

Lue myös: Onko olosi usein nuutunut? – kokeile tätä simppeliä niksiä

 

Naiset kuormittavat aivojaan enemmän

Kuulostaa nurinkuriselta, mutta nämä trendit kulkevat käsi kädessä: tutkimuksen mukaan naiset, jotka tekevät monia asioita yhtäaikaa päivän aikana – ja kuormittavat näin aivojaan enemmän – tarvitsevat enemmän unta.

Lue myös: 5 syytä nukkua alasti

 

Riittämätön uni yhteydessä terveysonglemiin

Joten vaikka naiset nukkuvat miehiä enemmän, jotkut naiset eivät ehkä silti saa tarpeeksi lepoa – ja ne jotka eivät, saattavat tuntea vaikutukset miehiä voimakkaammin. Mieliala ei ole ainoa, joka kärsii. Riittämätön uni on yhdistetty naisilla myös vakaviin terveysongelmiin, kuten masennukseen ja korkeampaan halvausriskiin.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Quartz.com
Lähde: Artikeklikuva / Pixabay