Naiset, joilla on sisko, ymmärtävät nämä 8 asiaa erityisen hyvin

27.4.2020

“Jos et käsitä, miten nainen voi sekä rakastaa sisartaan, että haluta kuristaa hänet, olit luultavasti ainut lapsi.” — Linda Sunshine

Jokainen nainen, jolla on sisko, on varmasti samaa mieltä siitä, ettei ole mitään läheskään samankaltaista, kuin suhteesi siskoosi. Minulla ja siskollani on vain 23 kuukautta ikäeroa, mutta olemme aina olleet todella erilaisia. Muutamista murrosikämme synkistä päivistä huolimatta tulemme toimeen mahtavasti nyt, kun olemme molemmat aikuisia — ja asumme 800 kilometrin päässä toisistamme. Sisaren kanssa kasvaminen muovasi minua lukemattomilla tavoilla ja tiedän, etten ole ainoa, joka kokee niin. — Nina Bahadur.

Huffington Post kysyi Facebook- ja Twitter- seuraajiltaan mikä on sellaista, minkä he ovat oppineet sisaruuden kautta, mutta olisi saattanut muuten jäädä oppimatta. Tässä kahdeksan asiaa, jotka sisarten kanssa kasvaneet naiset ymmärtävät erityisen hyvin:

 

Kuinka antaa uskomattoman nopeasti anteeksi

Ensin kiljutte toisillenne, hetken päästä pyydätkin jo lainaksi mekkoa, jonka hän osti viime viikolla. Uskomattomatkin riidat voivat rauhoittua hetkessä — niin käy harvoin helposti kenenkään muun kanssa.

 

Millaista on, kun sinulla on uskomaton liittolainen

Kuten Twitter-käyttäjä Nina Licastro summasi, “naisilla, joilla on sisko, on elinikäinen liittolainen, jopa silloin, kun he riitelevät keskenään.” Lisäksi on olemassa kirjoittamaton sääntö, että riippumatta siitä, kuinka paljon valitat omasta siskostasi, kukaan muu ei saa dissata häntä sinun seurassasi.

 

Miltä tuntuu saada täysin rehellistä kritiikkiä

Sisaresi on useimmiten elämässäsi se henkilö, joka kertoo sinulle, kun olet väärässä, pukeutunut tyylittömästi, käyttäydyt epäkohteliaasti tai kun valitat asiasta, joka on itse asiassa oma vikasi. Facebook-kommentoija Peshka Calloway sanoi: “Siskoni ovat kaikista rehellisimpiä tuomareita, eivätkä ystävät ole koskaan voineet vetää vertoja sille, mitä saan sisariltani.”

 

Omien tavaroiden ja oman tilan tärkeys

Tämä pätee erityisesti sisariin, joilla on pieni ikäero ja/tai sama vaatekoko. On mahtavaa, että voi jakaa vaatteet, asusteet ja meikit, mutta oletus, että kaikki on yhteistä käy uuvuttavaksi. Twitter-käyttäjä Julia Hurley kuvailee siskosten välisen jakamisen olevan “mahtavaa ja turhauttavaa.” Sisarten kanssa kasvaneet naiset oppivat erittäin eteviksi henkilökohtaisten esineiden määrittelemisessä, rajojen asettamisessa ja oman ajan ottamisessa.

 

Kuinka määrittää oma identiteetti

Tämä pätee erityisesti, jos sisaresi on äänekäs, pomottava tai vaatii paljon huomiota. Kun Nora Ephron kuoli vuonna 2013, hänen sisarensa Delia kertoi NPR:lle:

 

Kun aloimme tehdä Noran kanssa yhteistyötä, olin määrittänyt oman identiteettini, mutta tiesin, että minun on ehdottomasti jatkettava kirjojen kirjoittamista, koska tiesin, että saattaisin joutua imaistuksi hänen teoksiinsa, se ei ollut koskaan helppoa. … Kuin sinulla olisi sisko, joka olisi aina tiennyt kaiken, minkä hän haluaa tehdä, sellainen sisko oli pökerryttävä. — Nina Bahadur.

 

Kuinka pyytää — ja tarjota — neuvoja

Sisarustesi virheistä oppiminen ja heidän opastamisensa omien kokemustesi perusteella on hyödyllistä, olipa sinulla sitten veljiä tai sisaria, mutta siskosten välisessä yhteydessä on jotain erityistä. Facebook-käyttäjä Amilyn Lina kommentoi: “Olen pikkusisko. Minulla on aina joku, joka on jo nähnyt ja tehnyt kaiken, joka voi neuvoa minua.”

 

Lukuisat eri roolit keskinäisessä suhteessanne

Meidän mielestämme Facebook-kommentoija La’Theresa Kurtz puki asian hyvin sanoiksi: “Kehitys elävästä nukkevauvasta koekaniiniksi, hius/meikki/vaatemannekiiniksi, syntipukiksi, liittolaiseksi, luotetuksi ja lopulta parhaaksi kaveriksi on asia, jonka vain isosiskon kanssa kasvaneet voivat ymmärtää.”

 

Tytöt voivat tehdä kaikkea, mitä pojatkin

Jos kaikki sisaruksesi ovat siskoja, tiedät jo sen, mikä jokaisen tytön tulisi tietää — ettei mikään aktiviteetti, urheilulaji tai luonteenpiirre ole ainoastaan jätkien etuoikeus.

LUE LISÄÄ: LIFESTYLE & VAPAA-AIKA JUTTUJA

 

Lähde: Huffington Post

Artikeklikuva: Pixabay