Näin puhdistat ripsesi oikein

18.6.2018

Ripsipidennyksien käyttäjille on ehdottoman tärkeää, että ripsien tyvi pidetään puhtaana. Myös oikeanlaiset tekniikat sekä tuotteen ovat hyvä tietää, että ripset eivät kärsi puhdistuksesta.

Ehdottoman tärkeää on, että tuotteet joilla puhdistetaan on öljyttömiä. Silmämeikinpoistoon  on hyvä esimerkiksi Chrissanthie, jota saa monista hoitoloista ja ripsiteknikoltasi.

On tärkeää, että putsaat ripsen tyven aamuin ja illoin. Tämän avulla vältän vakavan silmätulehduksen, blefariitin tulon.  Haalealla vedellä puhdistaminen on hyväksi ja todellakin saa tehdä, vaikka on ollut puhetta että tipsiä tulisi varoa. Silti vedellä puhdistaminen tulee tehdä varoen, ei hangaten.

Ripsien pysyvyyteen on monia tekijöitä. Se miten itse huollat omia ripsiä, on suurin askel niiden pysyvyyteen. Muita vaikuttavia asioita on mm. oma hormonaalinen toiminta, rasvoittuvat luomet, erilaiset lääkeaineet ja jotkin lisäravinteet. Myös voimakas silmämeikinkäyttö vaikuttaa ripsien pysyvyyteen.

Kuva: Unsplash / Luca Iaconelli

Kirjoittaja:

Olen Milena, pian 20-vuotias nuori Helsingistä. Muutin Helsinkiin kotikaupungistani Porvoosta, jossa valmistuin kosmetologiksi keväällä 2015. Koulun jälkeen jatkoin suoraan oman alan töitä ja olen erityisesti perehtynyt ripsienpidennyksiin ja meikkauksiin. Luonteeltani olen ahkera ja nuoresta iästä huolimatta olen ollut paljon erilaisissa työtehtävissä. Lähellä sydäntäni on kauneus, matkustelu ja uusien ihmisten tapaaminen. Siksi rakastankin työtäni.