Näin poltat kaloreita nukkuessasi – päivän valinnoilla suuri vaikutus

20.5.2024

Kehosi menee korjaus- ja palautumistilaan nukkuessasi. Aineenvaihdunta ei pysähdy; se vain hidastuu. Mutta, voit tehdä merkittäviä valintoja ruokavalioosi ja hienosäätää rutiineitasi antaaksesi aineenvaihdunnalle yöllisen buustin, jotta kehosi voi polttaa kaloreita nukkuessasi.

 

Syö paljon ruokia, jotka sisältävät tryptofaania

Tryptofaani on aminohappo, jota löytyy monista erilaisista lihoista, ja joka voi edistää väsymyksen tunnetta. Mitä parempi yöunet sinulla on, sitä todennäköisemmin poltat kaloreita.

 

Syö kokojyvätuotteita lounaaksi

Yleisesti uskotaan, että on paljon parempi idea syödä monimutkaisia hiilihydraattipitoisia aterioita lounasaikaan kuin ennen nukkumaanmenoa. Et halua sulattaa hiilihydraatteja nukkuessasi.

 

Pidä kiinni pienemmistä välipaloista illalla

Jos sinun täytyy ehdottomasti syödä myöhään illalla, pidä kiinni pienemmistä välipaloista. Mitä enemmän syöt myöhään, sitä kovemmin kehosi joutuu työskentelemään, kun olet sängyssä sulattaaksesi sen, ja tämä johtaa levottomampaan uneen.

 

Aseta tiukat keittiöajat itsellesi

Päätä olla laihdutusmatkasi pomo ja aseta itsellesi tiukat syömisajat, esimerkiksi klo 7–19, eikä mitään sen jälkeen. Ja ei syömistä keskiyön jälkeen, koska tiedät, mitä silloin tapahtuu!

 

Pitäkää koti kylmemmässä lämpötilassa

Tutkijat ovat havainneet, että kylmemmässä ympäristössä eläminen pakottaa kehosi polttamaan enemmän rasvaa pysyäkseen lämpimänä. Voisit myös nukkua ohuen peiton alla.

 

Kiellä tekniikkalaitteet makuuhuoneesta

Liiallinen ärsytys älypuhelimilla tai tableteilla ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa todella haitallisesti unen laatuun, ja mitä levottomampi olet, sitä vähemmän kaloreita poltat.

 

Ota lämmin suihku illalla

Mukavan lämpimän suihkun ottaminen ennen nukkumaanmenoa auttaa sinua saamaan hyvät yöunet, koska se rentouttaa kaikki lihakset ja lievittää päivän jännityksiä. Puhdas kuuma keho! Ole hyvä.

 

Älä treenaa liian myöhään päivällä

Vaikka säännöllinen liikunta auttaa ehdottomasti hyviin uniin, liian lähellä nukkumaanmenoa tehty treeni vaikuttaa päinvastoin, kun endorfiinit pitävät sinut hereillä paljon pidempään.

 

Sijoita todella hyvään tyynyyn

Kiistatta kaiken hyvän unen avain on oikean tyynyn löytäminen. Jos haluat polttaa mahdollisimman paljon kaloreita nukkumalla mahdollisimman hyvin, on aika käyttää rahaa johonkin todella erityiseen! Ja tee siitä silkkiä, hiuksesi kiittävät sinua myös.

 

 

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Allwomenstalk.com
Lähde: Unsplash.com