Miehet suosivat naisia, jotka käyttävät vähemmän meikkiä – tutkimukset todistavat

15.2.2021

Ennen kuin pakkeloit itseäsi 20 minuuttia aamulla, mieti tätä: Niin miehet kuin naisetkin pitävät reilusti meikattuja kasvoja enemmän kasvoista, jotka eivät ole aivan niin puunattuja.

Tutkimuksessa näytettiin sekä miehille että naisille kuvia samoista naisista reilusti ja vähemmän meikattuna ja kysyttiin, kumpia he pitävät viehättävämpinä. Molemmat sukupuolet olivat yhtä mieltä siitä, että 30-40 prosenttia vähemmän meikkiä tekee naisesta vetovoimaisemman.

“Luonnollinen ulkonäkö saa siis sinut näyttämään paremmalta muiden silmissä,” kertoo Alex Jones, filosofian tohtori ja tutkimuksen vetäjä.

Lue myös: 15 kuvaa, jotka osoittavat miten huikeasti meikki vaikuttaa ulkonäköön

 

Kummatkin sukupuolet olettavat

Tutkimuksessa myös havaittiin, ettei naisten lisäksi myös miehet olettavat pitävänsä enemmän meikatuista naisista.

“Vaikuttaa siltä, ettemme ole kovinkaan hyvin perillä siitä, mitä muut pitävät viehättävinä. Tämä johtaa helposti itsetunto-ongelmiin…” Jones selittää. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, kuinka teemme itsestämme kiinnostavan vastakkaisen sukupuolen silmissä ja kuinka tämä käytös toimii. Yllä oleva virheellinen olettamus muistuttaa esimerkiksi toisesta virheellisestä olettamuksesta, jonka mukaan naiset suosivat lihaksikkaita miehiä ja naiset laihoja naisia, vaikka asia on toisin.

Lue myös: 16 meikkiä käyttävien naisten ongelmaa

 

Mikä on oikea määrä meikkiä?

Tutkimuksessa kuvattiin 44 naista ensin täysin meikittä ja seuraavaksi sellaisen meikin kanssa, jolla he yleensä lähtevät illanviettoon. Tutkijat ottivat kuvia pitkin prosessia, jotta tutkimukseen osallistujat saisivat nähdä kuvia eri meikkausasteista.

”Tiedämme, että meikki lisää vetovoimaa, mutta emme aikaisemmin olleet ainakaan tieteellisesti todistaneet, että on tietty, universaalisti suosittu määrä meikkiä, joka tuottaa parhaan lopputuloksen,” hän sanoo.

Eräässä toisessa, vuonna 2011 New York Timesissa julkaistussa tutkimuksessa tutkittavat totesivat sopivasti (mutta ei liikaa) meikattujen naisten olevien osaavampia, luotettavampia ja miellyttävämpiä. Tutkimuksessa havaittiin toisen tutkimuksen tapaan, että meikki lisää vetovoimaa.

Lue myös: Miehet pitävät vähemmän meikattuja naisia viehättävämpinä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Today.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay