Huijaa itsesi tykkäämään kuntoilusta – 4 nerokasta tapaa

1.7.2018

Kaikki eivät kuntoilusta välitä. Muutaman niksin avulla kuntoiluinhosta voi kuitenkin päästä yli. Tässä neljä niksiä joiden avulla huijaat itsesi suorastaan rakastamaan kuntoilua!

1. Älä vertaile

”Miten tuokin on noin paljon laihempi kuin minä?”, ”Tuollaista peppua en ikinä voi saada”. Kuulostaako tutulta? Eräässä Journal of Sport Behavior -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin 261:tä salilla käyvää naista, ja tutkimustulokset olivat selvät: Parhaisiin tuloksiin pyrkivät – eli toisiaan paljon muihin vertailevat – naiset nauttivat kuntoilusta vähiten. Jätä siis vertailu ja keskity omaan tekemiseen.

2. Panosta siihen missä olet hyvä

Medicine and Science in Exercise and Sport -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että liikuntamäärällä ja uskolla omiin kykyihin on suora yhteys: Mitä paremmin kokee osaavansa, sitä mieluummin myös kuntoilee. Ei siis kannata väkisin tunkea sulkapallokursseille, jos kokee ettei maila meinaa pysyä kädessä – se ei todistetusti johda mihinkään.

3. Ajattele kuntoilua ja liikuntaa palkintona, älä velvollisuutena

Jos ajattelet että kuntoilu on vain pakollinen paha ennen palkintojäätelön nauttimista, niin saat mitä tilaat: Ikävää suorittamista. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että kehoonsa kielteisesti suhtautuvat naiset liikkuivat paljon vähemmän kuin he, jotka pitivät itse liikuntasuoritusta palkintona. He kokivat saavansa sen palkkiona kovan työpäivän jälkeen.

4. Laita musiikki soimaan

…Eikä mikä tahansa musiikki, vaan nopeatempoinen musiikki. Tutkimukset osoittavat, että liikuntasuoritusta parantaa erityisesti nopeatempoinen musiikki, tarkalleen ottaen 160 iskua minuutissa sisältävä sointi. Tällaista tieteellisesti todistetusti toimivaa liikuntamusiikkia voit hakea esimerkiksi Spotifystä hakusanalla ”160bps”. Juoksuun tosin sopii vielä hieman nopeampi, 180 iskun minuuttitahtia etenevä jamitus.

Mikä on sinun niksisi hauskempaan liikuntaan? Jaa vinkkisi alla!

Lisää liikunta & fitness -asiaa

Lähde: Time
Kuva: Unsplash / Charlotte Karlsen