Kuinka usein pitäisi ”soolokivaa”? – Asiantuntija vastaa

30.11.2017

Soolokiva (”itsekseen touhuaminen”) on yleinen aktiviteetti, jota käytännössä jokainen meistä harrastaa jossain välissä elämäänsä. Soolokiva on kuitenkin edelleen tabu, josta on vaikea puhua. Puhumme ystäviemme kanssa lähes kaikesta, mutta itsensä tyydyttäminen menee kuitenkin yli rajan.

Soolokivalla voi kuitenkin saavuttaa monia terveyshyötyjä, joten sitä ei kannata missään nimessä vältellä. Laukeaminen on aivan yhtä tärkeä asia, kuin vihannekset ja liikuntakin.

Parisuhdeasiantuntija Wendy Strgar vahvistaa, ettei kenenkään tulisi vältellä Soolosessioita. “Itsensä tyydyttäminen on oleellista matkalla terveelliseen suhteeseen nautinnon kanssa,” hän sanoo. ”Itse asiassa, intiimien asioiden kouluttajat pitävät masturboimista kaikkien muiden toimenpiteiden kulmakivenä.”

 

Saatat kuitenkin miettiä, kuinka paljon kannattaa sitten harrastaa soolosessioita.

Se on hyvä kysymys, sillä asia ei ole kaikille tuttu ainakaan koulusta. Näemme TV-sarjoissa ja elokuvissa kaikennäköisiä hahmoja, jotka lähestyvät soolosessioita omalla tavallaan, mutta heistä ei kannata ottaa liikaa mallia. Kysyimmekin Strgarilta neuvoa, ja vastaus oli melko yksinkertainen: ”On aivan itsestä kiinni, kuinka suurta määrää pitää liian suurena,” Strgar sanoi.

On kuitenkin mahdollista ”sooloilla” liikaa. “Emme halua harrastaa soolosessoita niin paljoa, että jäisimme siihen koukkuun emmekä osaisi enää tyydyttää kumppaniamme parisuhteessa riittävästi,” Strgar neuvoo.

 

Jos et enää tunne vetoa muihin intiimeihin tilanteisiin ja päädyt aina vain harrastamaan soolosessioita, saatat tyydyttää itseäsi liian usein.

Vaikka soolotouhusta saakin monia terveyshyötyjä, ei kannata antaa sen kuitenkaan vaikuttaa negatiivisesti muuhun elämääsi.

Älä kuitenkaan pelästy säännöllistä sooloilua. Voit aina löytää hyvän tasapainon. Sitä paitsi, Strgar kehottaa harrastaa soolosessioita myös parisuhteessa, sillä se voi tehdä ihmeitä intiimille elämälle: ”Mitä tutummaksi tulet oman kehosi kanssa ja tiedät, minkälaisista kosketuksista pidät, tulee sinusta kiinnostavampi ja avoimempi intiimin kanssakäymisen suhteen,” Strgar neuvoo.

Soolosessioissa terävöität omia intiimin kanssakäymisen kykyäsi ja sinusta tulee itsevarmempi sängyssä. Lisäksi Strgar muistuttaa, että ”intiimin kanssakäymisen estojen kohtaaminen yksityisyydessä on joskus tehokkaampaa kuin kumppanin kanssa. Joten jos olet ujo makuuhuoneessa, kannattaa ottaa kaikki ilo irti soolosessioista.

Löydä itsellesi sopiva masturboimisrytmi ja paranna elämänlaatuasi. Kun tyydytät itseäsi hyvin, voit myös tyydyttää kumppaniasi paremmin.

 

Lue myös: 28 syytä miksi ”sooloilu” voi olla parempaa kuin itse intiimi kanssakäyminen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / AlexVan