Tutkimus: Baarin lähellä asuminen tekee sinut onnellisemmaksi

20.3.2017

Nyt se on virallista: pubin lähellä asuminen on terveellistä. Oxfordin yliopiston tuore tutkimus todistaa, että kodin lähellä sijaitseva pieni, paikallinen pub voi parantaa elämänlaatua.

 

Säännöllinen juominen tekee tyytyväisemmäksi

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nauttivat tuopillisen “paikallisessa” säännöllisesti, ovat tyytyväisempiä elämäänsä, saavat enemmän kavereita ja alkoholisoituvat epätodennäköisemmin kuin muut.

Lue myös: 16 baarissa tapaamaasi miestyyppiä

 

Parempi sosiaalinen elämä

Aito olut-liikettä (Campaign For Real Ale, Camra) varten teetetty tutkimus korostaa sosiaalisen kanssakäymisen merkitystä ja toteaa, että ihmiset pääsevät paremmin keskustelemaan ihmisten kanssa pienissä yhteisöllisissä pubeissa kuin isommissa baareissa. Tutkimus myös havaitsi monelle tutun syy-seuraussuhteen, jonka mukaan sosiaaliset taidot paranevat tuopillisen tai kahden jälkeen.

Lue myös: Ekspertit kokeilivat 12 erilaista keinoa – paras tapa välttää krapula

 

Mikä on baarien merkitys

Tutkimus teetettiin Oxfordshiren pubeissa Oxfordissa. Tutkimus havainnollistaa hyvin, kuinka iso merkitys pubeilla on ihmisten kokoontumispaikkana.

“Ystävyyssuhteet ja yhteisö ovat luultavasti kaksi isointa hyvinvointia edistävää tekijää,” kertoo professori Robin Dunbar Oxfordin yliopistosta.

“Ystävyyssuhteiden luominen ja ylläpitäminen onnistuu vain kasvokkain. Digitaalinen maailma ei vain yksinkertaisesti riitä korvaamaan pubeja.”

“Kun otetaan huomioon taipumuksemme viedä sosiaalinen elämämme entistä enemmän sosiaaliseen mediaan, korostuu helppojen ja rentojen kokoontumispaikkojen merkitys entisestään.”

Lue myös: Viinilasillinen auttaa hidastamaan ikääntymistä

 

Baarit hyödyttävät ihmisiä

Camran toimitusjohtaja Tim Page ilahtui tutkimuksen tuloksista: “Vaikka olemmekin enemmän kuin tyytyväisiä siihen, että pubit hyödyttävät ihmisiä niin monella tapaa myös tutkimuksen mukaan, en usko, että tutkimuksen tulokset olivat kovinkaan suuri yllätys Camran jäsenille.”

“Pubit tarjoavat sosiaalisen ympäristön, missä ystävät voivat nauttia juoman vastuullisessa ja valvotussa ympäristössä. Mikään ei ole tärkeämpää yhteiskunnalle, ihmisille ja heidän hyvinvoinnilleen, kuin sosiaaliset kontaktit ja yhtenäisyys.”

“Pubien merkitystä hyvinvoinnin tuottajina ei voi ylikorostaa. Tästä syystä meidän täytyy tehdä kaikkemme varmistaaksemme pubien läheisyys ja paikallisuus myös jatkossa.”

“Pubit saapuivat edustamaan yhteisöjen sydämiä ja sieluja tarjoten samalla paikan, jossa voi viihtyä ja ystävystyä muiden kanssa.”

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Telegraph.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay