7 vinkkiä grillaamiseen – ota nämä haltuun ennen kuin grillaus-kausi alkaa

25.4.2016

Kyllä nämä on hyvä palauttaa mieleen aina ennen kesän tuloa.

1. Putsaa grilli

Ei vaadi paljon vaivaa putsata grilli vanhoista hiiltyneistä jämistä. Ja miksi tämä on niin tärkeää? Nämä jämiskät saattavat pitää sisällää syöpää aiheuttavia kemikaaleja, jotka saattavat siirtyä siihen juuri ostamaasi tuoreeseen lihaan.

2. Valitse oikea liha

Miltä kuulostaisi tomaatti-avokado-salaatti tai grillattu kana? Nämä eivät ole pelkästään kevyitä vaan myös maukkaita vaihtoehtoja. Tyydyttynyttä rasvaa ei kanassa juurikaan ole, kuten punaisessa lihassa.

3. Tarkkaile lämpötilaa – älä käristä

Laske lämpötilaa. Aikaa ei kannata säästää kun valmistat lihaa.  Säädä lämpötilaa alemmas tai kuumenna lihaa käyttämällä epäsuoraa lämpöä, jolloin liha kypsyy pois suorasta lämmöstä.

4. Käytä marinaadia.

Marinaadi ei pelkästään anna lisää makua lihalle, vaan voi poistaa myös haitallisia kemikaaleja ruoasta. Neljän tunnin marinaadi pilsnerissä tai tummassa oluessa tutkitusti vähentää haitalliasten kemikaalien määrää.

5. Esivalmistele

Ennen grillausta voi lihan, kanan tai muun esivalmistaa. Mitä vähemmän aikaa grillissä, sitä vähemmän aikaa, että mahdolliset haitalliset yhdisteet muodostuvat ruokaan. Grillaamisella voi hakea myös pelkästää makua ja tekstuuria.

6. Muista myös kala.

Proteiinia löytyy niin kalasta, kuin kanastakin. Ohueksi leikatut kalafileet valmistuvat todella nopeasti grillissä. Lisäksi merenelävät yleensäkin ovat vähärasvaisia tuotteita. Vähän rasvaa tarkoittaa luonnollisesti vähemmän rasvasta aiheutuvaa tulta ja liekki grillistä.

7. Eikä vihanneksiä tai hedelmiäkään pidä unohtaa.

Kasviksia grillatessa ei tarvitse huolehtia monestakaan riskistä, mitä tulee lihan kypsentämiseen. Kasvikset, vihannekset ja hedelmät ovat täydellisiä grilliin. Voit kokeilla erilaisia reseptejä ja nauttia näistä ilman huolen häivää!

Lähde: huffingtonpost.com
Kuva: pixabay.com