7 ruokaa, jotka haastavat tulehdukset ja vatsarasvan

29.10.2020

Hedelmät ja vihannekset

Kuitupitoisuutensa ja ravintoaineidensa ansiosta kaikki hedelmät ja vihannekset auttavat taistelemaan kroonisia tulehdustiloja vastaan, joten varmista, että syöt kumpiakin riittävästi päivittäin. Tietyt tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat kuitenkin muita tehokkaampia.

Omenat, marjat, parsakaali, sienet, papaija, ananas ja pinaatti ovat esimerkkejä loistavista tulehdusta vähentävistä hedelmistä ja vihanneksista, joita voit lisätä ruokavalioosi.

 

Vihreä tee

Tämä mieto juoma on mahtava sekä vyötärön kaventamiseen, että tulehduksen vähentämiseen. Vihreän teen flavonoideilla on luonnollisia anti-inflammatorisia ominaisuuksia. EGCG-katekiinin on todistettu auttavan vatsarasvan vähentämisessä.

 

Kertatyydyttymättömät rasvat

Nämä sydänystävälliset rasvat auttavat nostamaan terveellisen HDL-kolesterolin tasoja ja vähentämään tulehdusta kokonaisvaltaisesti. Oliiviöljy, mantelit ja avokado ovat näiden rasvojen hyviä lähteitä.

 

Omega-3-rasvahapot

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ruokavaliolla, jossa on paljon omega-3-rasvahappoja mutta vähän omega-6-rasvahappoja, on yhteys tulehdusten vähentymiseen. Omega-3-rasvahappoja saa muun muassa saksanpähkinöistä, pellavansiemenistä ja rasvaisesta kalasta, kuten lohesta.

 

Mausteet

Tietyillä mausteilla, kuten valkosipulilla, kurkumalla, kanelilla, inkiväärillä ja chilipippureilla on vahvoja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia, joten lisää niitä ruokiisi niin usein, kuin voit.

 

Vesi

Riittävä nesteytys on välttämätöntä, jotta tulehduksia aiheuttavat kuona-aineet huuhtoutuvat pois elimistöstäsi. Tähtää päivittäin kahden litran juomiseen. Muista: Jos liikut, juo jokaista liikuttua puolta tuntia kohden ylimääräinen lasillinen vettä.

 

Täysjyvät

Runsaasti kuituja sisältävät täysjyvät auttavat hallitsemaan elimistösi insuliinitasapainoa. Täysjyvän korkea B-vitamiinipitoisuus auttaa lisäksi vähentämään tulehdusta aiheuttavan homokysteiini-aminohapon määrää elimistössä.

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI UUTISIA

 

Lähde: Dummies.com

Artikkelikuva: Pixabay