5 Tapaa tuntea itsensä itsevarmemmaksi

1.4.2021

Saamme tänä päivänä kuulla jatkuvasti muilta ihmisiltä ja mediasta ohjeita elämiseen, syömiseen, nukkumiseen, liikkumiseen ja kaikkeen mahdolliseen. Onko mitään raskaampaa, kuin jatkuvasti kuunnella, kuinka pitäisi välttää hiilihydraatteja päivittäin ja käydä zumbassa joka aamu ennen töitä? Usein kehotetaan vain tekemään sitä mitä huvittaa, mutta sitä kannattaa noudattaa: Olemme kaikki erilaisia ja meidän tulisi tuntea olomme kotoisaksi omassa kehossamme. Meidän tulisi syödä mitä haluamme, nauraa niin paljon kuin haluamme ja käyttäytyä juuri niin kuin haluamme. Valitettavasti se on helpommin sanottu kuin tehty, joten tässä muutama vinkki parempaan elämään:

 

Juhli kehoasi

Muista, kuinka tärkeä oma kehosi on sinulle. Pyri keskittymään siihen, mitä kehosi tekee, ei siihen miltä se näyttää. Ehkä kehostasi on tullut ulos lapsi, tai ehkä se on onnistunut juoksemaan maratonin tai kiipeämään vuorelle. Voit myös juhlia yksinkertaisesti sitä, että kehosi pitää sinut elossa ja on juuri sellainen kuin se on. Kirjoita siis kiitoskortti kehollesi; se ansaitsee sen.

 

Muuta asennettasi

Kuulostamatta liian kliseiseltä, asennetta on mahdollista muuttaa silloin kun haluaa. Se on oma päätöksesi, haluatko seurata muiden esimerkkiä ja kritisoida itseäsi, vai haluatko kävellä omaa polkuasi ja lopettaa itsesi henkisen lyömisen. Opettele rakastamaan itseäsi, lopeta itsesi kritisoiminen ja muista pitäytyä päätöksessäsi.

 

Huomioi mielesi

Ennen kuin voit tuntea olosi hyväksi omassa kehossasi, tarvitsee sinun olla sinut mielesi kanssa. On elintärkeää antaa aikaa itselleen ja tehdä haluamiaan asioita sen sijaan, että tekisi asioita, joita sinun muka pitäisi tehdä. Kokeile joogaa, meditaatiota tai pidä vaikka pieni puhelinlakko. Tauko sosiaalisesta mediasta tekee aina hyvää, sillä sieltä suurin osa paineista on usein peräisin.

 

Ympäröi itsesi oikeilla ihmisillä

Meillä kaikilla on joku ystävä, jolla on tapana vaipua epätoivoon ajoittain ja samalla vetää läheisensä mukanaan. Vaikka he eivät tekisikään sitä tarkoituksella, eivät he voi ajatuksilleen mitään. Tärkeintä on, että pyrit pysyttäytymään erossa tämänkaltaisten ihmisten itsesääliin vaipumiselta, äläkä anna negatiivisten ajatusten tarttua. Muista tietenkin tukea kavereitasi, mutta pyri jatkossa ympäröimään itsesi positiivisilla ihmisillä, jotka kohottavat mielialaasi ja saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi.

 

Hymyile lisää

Älä ikinä aliarvioi hymyn merkitystä. Pyri hymyilemään lisää, vaikka et haluaisikaan. Kun hymyilemme, lähetämme aivoihin iloisia signaaleja. Tällöin aivot tuottavat lisää onnellisuushormoneja, jotka tekevät meistä yleisesti onnellisempia. Nosta siis suunpielet ylöspäin!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Popsugar.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay