4 Naurettavan terveellistä siementä, joita sinun tulisi syödä päivittäin

3.7.2017

Siemenet ovat ravinnepommeja: vain hyppysellinen oikein valittuja siemeniä sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja tärkeitä ravinteita. Siemeniä on myös todella helppo lisätä mihin tahansa ruokavalioon, kertoo ravitsemusterapeutti Lori Zanini.

Sen sijaan, että hän kehottaisi asiakkaitaan muuttamaan koko ruokavaliotaan, hän usein suosittelee lisäämään siemeniä smoothieihin, salaattiin ja alkuruokiin, jotka kuuluvat jo valmiiksi asiakkaan ruokavalioon.

“Jos kehotan asiakasta syömään siemeniä, uusia aterioita ja vaikka uutta proteiinipatukkaa, se tuntuu usein liian isolta muutokselta asiakkaan mielestä,” keroo Zanini. ”Pienen muutoksen, kuten siementen, asteittainen lisääminen ruokavalioon sen sijaan toimii paljon paremmin useimmilla ihmisillä.”

Jos haluat siis lisätä ruokavalioosi kuituja, proteiinia tai terveellisiä mineraaleja, harkitse alla olevien siementen lisäämistä jo seuraavaan ateriaasi.

Lue myös: 5 todella hyvää syytä syödä enemmän avokadoa

 

Chia

Zaninin mukaan yksi suurimmista ongelmista hänen asiakkaillaan on vähäinen kuidun saanti. 30 Grammaa chia-siemeniä sisältää noin 11 grammaa kuituja, mikä tekeekin niistä Zaninin suosikin. ”Mitä enemmän syöt kuituja, sitä epätodennäköisemmin sairastut kroonisiin tauteihin. Kuitu myös laskee veren sokeripitoisuuksia.”

 

Kurpitsansiemen

Kurpitsansiemen sopii ihmisille, jotka eivät välttämättä kokeile mielellään uusia asioita. Kurpitsansiemen sisältää runsaasti magnesiumia, joka edistää sydämen terveyttä ja jota useimmat ihmiset eivät syö riittävästi. Lisäksi, kurpitsansiemeniä on käytetty jo vuosia lääkkeenä laajentuneisiin eturauhasiin johtuen siementen sisältämistä suojaavista yhdisteistä, phytosteroleista.

Kurpitsansiemenet ovat herkullisia esimerkiksi paahdettuina tai kurpitsaleipään leivottuina.

Lue myös: Syö inkivääriä säännöllisesti ja saat nämä tieteellisesti todistetut terveyshyödyt

 

Hampunsiemen

Hampunsiemenet sopivat erityisesti kasvissyöjille; niitä voidaan pitää täydellisinä proteiineina, sillä siemenet sisältävät kaikkia 9 tärkeää aminohappoa. Hampunsiemenissä on myös runsaasti omega 3-rasvahappoja sekä magnesiumia ja rautaa.

Lue myös: 5 raaka-ainetta, joilla on yllättäviä terveysvaikutuksia

 

Pellavansiemen

Pellavansiemeniä myydään tyypillisesti kokonaisina ja murskattuina. Kokonaisetkin siemenet ovat hyviä, mutta elimistö sulattaa jauhetut siemenet paremmin.

Näitä pikku murusia kannattaa todellakin nauttia, sillä hyödyt ovat kiistämättömät: pellavansiemenet sisältävät runsaasti alfalinoleenihappoa, joka on tietynlainen omega 3-rasvahappo ja joka auttaa lievittämään kroonisia tulehduksia. Siemeniä tulee säilyttää jääkaapissa, jotta ne pysyvät tuoreina pidempään.

Lue myö: 10 syytä, miksi sinun tulisi syödä raakaa valkosipulia päivittäin

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Prevention.com
Lähde: Pixabay.com / ulleo