13 Ajatusta, jotka jokainen nainen käy läpi kuukautisten aikana

17.9.2019

Taas on se kamalin aika kuukaudesta. Joudut kaivamaan tamponit esiin ja kärsimään ikävistä krampeista. Vaikka näistä harmeista ei voikaan päästä eroon (ilman raskaaksi tulemista tai menopaussia), me kaikki naiset olemme ainakin samassa veneessä kuukautisten suhteen. Seuraavaksi esittelemme muutamia ajatuksia, jotka me kaikki käymme läpi kuukautisten aikana – kuulostaako tutulta?

 

”Kas kummaa. Kuukautiseni ovat TAAS tulossa juuri silloin, kun olen lomalla/kuherruskuukautta viettämässä/kolmansilla treffeillä haluamani miehen kanssa.”

Näin elämä vain menee. On selvää, että useimmin kuukautiset tulevat täysin sopivina aikoina silloin, kun elämässä ei tapahdu mitään erityistä. Jostain syystä vain tuntuu aina siltä, että kuukautiset alkavat juuri elämän tärkeimpänä päivänä.

 

”Hei, kuukautiseni ovat päivän (tai tunnin) myöhässä… Taidan olla raskaana.”

Vaikka et olisi harrastanut edes seksiä kuluvan kuukauden aikana, tulee tämä ajatus pakostikin mieleesi. Se ei kuulosta järkevältä, mutta sille ei vaan voi mitään.

 

”Mutta… Minulla on kramppeja.”

Oli kyse sitten saikkupäivän pitämisestä tai bileiden, joihin et todellakaan halua mennä, väliin jättämisestä, voit aina hyvällä omallatunnolla syyttää kramppeja.

 

”Haluan vain suklaata… niin paljon suklaata.”

Harkitset syöväsi Nutellaa aamupalaksi ja tyhjentäväsi työpaikkasi suklaapatukkakoneen. Täysin normaaleja ajatuksia kuukautisten aikana. Ilmainen vinkki: syö sen sijaan rautapitoisia ruokia lieventääksesi kuukautisten oireita.

 

Kokeiltuasi 7 eri asukokonaisuutta: ”Kaikki näyttää hirveältä. Minulla ei ole mitään vaatteita.”

Ärsyttävä turvotus vatsassa voi kestää jopa päiviä. Tällöin tunnet itsesi epäseksikkääksi lähes kaikissa vaatteissasi lukuun ottamassa kolitsihousuja.

 

”Tämä Kova Laki- jakso on niin surullinen!”

Kuukautisten aikana tekee mieli käpertyä sohvan nurkkaan televisiota katsellen. Kuukautiset myös aiheuttavat sen, että tunteesi ryöpsähtävät esiin vaikka piirrettyjä katsellessa. Ihmisen biologia on kummallista.

 

” Miksi minusta tuntuu herätessäni siltä, kuin olisin ollut talviunessa 10 vuotta?”

Kuukautisten tuoma uupumus saa sinut helposti tuhlaamaan esimerkiksi lomapäiväsi sängyssä makoiluun.

 

”Meidän täytyy tehdä haarahyppyjä täällä tunnilla? Oletko tosissasi?!”

Arat rintasi tuntuivat epämukavilta jo kävellessäsi salille ja nyt pitäisi vielä hyppiä ylös ja alas. Mikä avuksi? Ota kipulääke ja pue mahdollisimman tukevat urheiluliivit päällesi.

 

”Ei roskista? OIKEASTI?”

Mutta mihin heitän tamponini? Jaahas, täytyy ilmeisesti taas laittaa se käsilaukkuun vessapaperiin käärittynä.

 

”Mahtavaa, ruokani mukana ei tullut TAASKAAN aterimia. Olen saanut tarpeekseni tästä päivästä!”

Miksi kaikki ovat sinua vastaan?! Tutkimusten mukaan raivopuuskat eivät synny vain päivinä ennen kuukautisia – ne itse asiassa jatkuvat muutaman päivän myös kuukautisten aikana.

 

”Nyt tekisi mieli seksiä…”

Vastoin yleistä oletusta monet naiset haluavat seksiä kuukautisten aikana. Syy voi olla keltarauhashormonitasojen laskussa tai siinä, että naiset tietävät välttävänsä raskaaksi tulemisen varmasti.

 

”Aah, vihdoinkin ne loppuivat. Voin jättää tamponit kotiin… ARGH, väärä hälytys.”

No niin, kuukautiset ovat jälleen täällä. Miksi ne tekevät pieniä katoamistemppuja aina välillä vain palatakseen entistä aggressiivisempina myöhemmin?

 

”OKEI, nyt ne loppuivat oikeasti.”

Luulisin? Ei se ollutkaan niin rankkaa. Onpa ihanaa olla nainen!

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Pixabay