10 terveellistä tapaa, joita luultavasti noudatat jo nyt

10.12.2019

Tavoitteet ovat elämässä tärkeitä ­- mutta älä unohda niitä hyviä asioita, joita luultavasti teet itsesi hyväksi jo nyt.

1. Harrastat liikuntaa päivittäin

Vaikka et olisi saanut raahattua itseäsi kuntosalille, työskentelet kuntotavoitteidesi eteen joka kerta kun esimerkiksi käytät koiraasi lenkillä, kävelet töihin tai käytät yökerhossa tanssimassa. Myös päivittäiset tehtävät, kuten ruokaostoksilla käynti ja siivous ovat liikunnan muotoja.

2. Säästät rahaa

Kerääntyykö säästötilillesi automaattisesti rahaa? Hienoa! Vaikka säästöpossusi ei vielä välttämättä ole halkeamaisillaan, pienikin määrä ylimääräistä pahan päivän varalle on plussaa.

3. Teet hyväntekeväisyyttä

Oli se sitten vanhojen vaatteiden viemistä keräykseen tai ruostuneen polkupyörän lahjoittaminen naapurin pojalle, olet varmasti tehnyt elämässäsi hyviä tekoja, joita ei tule väheksyä.

4. Lasisi on aina puoliksi täynnä

Työstressi, ihmissuhdeongelmat ja ulkonäköpaineet voivat todella vaikuttaa mielialaasi. Mutta jos osaat löytää joka asiasta jotain positiivista, olet oikealla asenteella liikkeellä.

5. Huolehdit omasta hyvinvoinnistasi

Älä tunne huonoa oloa itsesi hemmottelusta. Jokainen rentouttava hieronta, mieltä avartava joogatunti tai ylimääräinen loma tekevät sinulle hyvää.

6. Sinulla on tavoitteita

Jostakin tavoitteesta unelmoiminen on ensimmäinen askel sen toteuttamiseen!

7. Teet itsellesi ruokaa

Vaatimattomankin aterian valmistaminen itse aina silloin tällöin tekee hyvää terveydelle, ja on aina parempi vaihtoehto kuin valmisruokaan tukeutuminen. Kotiruoka on halvempaa ja todennäköisesti terveellisempää.

8. Olet kiitollinen

Kiitollisuuden osoittaminen tutkitusti parantaa ihmissuhteiden laatua, lisää onnellisuutta ja saattaa jopa vaikuttaa liikunnallisuuteen. On siis aiheellista sanoa, että kiitollisuuden tunteminen on kaikin tavoin hyväksi sinulle!

9. Opit jatkuvasti uutta

Uusien asioiden oppiminen avartaa mieltä, vähentää tylsyyden tunnetta ja haastaa meitä. Voit siis ylpeänä viettää iltapäivät katsellen Discovery Channelia tai lukien kirjoja itseäsi kiinnostavista aiheista.

10. Olet jollain tasolla järjestelmällinen

Järjestelmällisyys lisää onnellisuutta. Jos siis siivoat vaatekaappisi tai järjestät työpöytäsi edes silloin tällöin, olet oikeilla jäljillä!

Lue lisää aiheesta hyvä mieli & onni!

Lähde: greatist.com
Kuva: Unsplash / Jared Rice