10 hämmästyttävää faktaa vaginasta

26.1.2018

Saatoitkin jo tietää, että vagina on todellakin hämmästyttävä asia. Tämä uskomaton elin voi antaa sinulle huikeaa nautintoa, ärsyttävää kipua ja jopa pienen ihmisen.

Lyhyesti sanottuna, vagina on todellakin kunnioitusta herättävä asia. Siksi siitä kannattaakin tietää kaikki mahdollinen. Haluatko tietää lisää? Seuraavassa 10 hämmästyttävää faktaa liittyen vaginaan:

 

Vaginaa voi treenata ja lujaa.

“Vaginan lihakset ovat todella vahvoja,” kertoo Alyssa Dweck, kirjailija. Lantionpohjaa treenaamalla voit vahvistaa sitä saavuttaaksesi vahvempia orgasmeja? Voiko olla parempaa syytä harrastaa liikuntaa?

 

Ruokavaliosi voi vaikuttaa vaginasi hajuun.

Asiaa ei ole tutkittu paljoakaan, mutta Dweckin mukaan vaginan tuoksut voivat vaihdella esimerkiksi ovulaation aikana ja silloin, kun syöt jotain vahvaa, kuten valkosipulia.

 

Klitoriksessa on enemmän hermopäätteitä kuin missään muualla kehossa.

Ei olekaan ihme, että klitoris kontrolloi orgasmejasi.

 

Vagina leviää seksin aikana.

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi tamponia voi olla vaikeaa saada sisään vaginaan, mutta hyvinkin varustelluille miehille ahtaus ei ole ongelma? Se johtuu vaginan leviämisestä seksin aikana, kertoo Dweck. Siinä vaginan sisäiset kerrokset kasvavat pituus- ja leveyssuunnassa johtuen kiihottumisesta.

 

Kaikki vaginat eivät ole samanlaisia.

Itse asiassa, jotkut klitorikset ovat lähempänä ja jotkut kauempana emättimen reiästä. Tuoreen tutkimuksen mukaan naisilla, joiden klitorikset ovat kauempana reiästä, voi olla vaikeuksia orgasmin saamisessa.

 

Lue myös: 9 faktaa joita naiset eivät tiedä kehostaan

 

Vaginasi kertoo, kun on aika tehdä lapsia.

“On todella siistiä, että vagina tiedottaa, kun on optimaalinen aika hankkiutua raskaaksi,” kertoo Dweck. ”Ovulaation aikana kohdunkaulan lima on kirkasta, kumimaista ja joustavaa.” Jos et syö ehkäisypillereitä (ne häiritsevät tätä prosessia), tarkastele vaginasi reaktioita ihastellen.

 

Vagina voi tuottaa nautintoa monella eri tavalla.

Vaginan useiden nautinnollisten alueiden ansioista nainen voi saada neljänlaisia orgasmeja: klitoriksen kautta, vaginan kautta, niiden yhdistelmän tai moninkertaisen orgasmin. Käy sääliksi miehiä, jotka voivat saada orgasmin vain yhdellä tapaa.

 

Yksi sana: synnyttäminen.

“On uskomatonta, että vaginasta voi tulla parikiloinen vauva, minkä jälkeen vagina palautuu normaaliin kokoonsa,” Dweck sanoo. Palautumisprosessi kestää normaalisti noin kuusi kuukautta, mutta suoritus on silti melko vaikuttava, kun ajatellaan, mitä vagina on joutunut kestämään.

 

Ei ole olemassa “normaalia” vaginaa.

Häpykarvoista häpyhuuliin, kaikki vaginat ovat erimuotoisia- ja kokoisia. Älä siis ikinä kehuskele omalla täydellisellä vaginallasi.

 

Vaginasi on niin omavarainen, että se jopa siivoaa itsensä.

Itse asiassa, monet ulkoiset vaginanpesutuotteet voivat lisätä bakteerien ja tulehdusten riskiä nostamalla vaginasi pH-arvoja. Pysyttele siis perinteisissä saippuoissa ja vesissä ja anna vaginasi puhdistautua itsekseen. Dweckin mukaan ihmisen suussa on todennäköisesti enemmän bakteereita kuin vaginassa

 

Lue myös: 5 Syytä miksi et saa orgasmia – ja miten voit sen saada

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ryan Moreno