Petrin lounassalaatti – täyttävä ja maistuva tonnikalasalaatti ilman kastikkeita

2.2.2021

Syön usein lounaaksi salaatin, jotta ei mene ”tukkoon” / väsähdä ja mieli pysyy kirkkaana koko työpäivän ajan. Haasteena lounassalaateissa on saada niistä kevyitä ja samaan aikaan täyttäviä.

Kun proteiiniksi – täyteaineeksi – valitsee hyvän, laadukkaan purkkitonnikalan (esim. John West) ja luomu raejuuston, niin sen jälkeen voi alkaa soveltamaan – tuomaan raikkautta ja muita ulottuuksia, niin makuun kuin rakenteeseen.

Itse pidän siitä, että makuaistin eri osa-alueita kutkutellaan tasapuolisesti ja suutuntuma on miellyttävä. Tämän johdosta muiksi salaattiaineksiksi valikoituivat: Pinaatti (terveysvaikutteet), Suippopaprika (makeus, rapeus), sitruunan menu (hapokkuus) ja venäläinen suolakurkku (suolaisuus).

Jos kaipaat salaattiin lisää potkua, niin käytä esim. Fusion -maustesekoitusta (Santa Maria) tai lisää salaatin joukkoon vaikkapa puolikas, tuore, mieto chili pieneksi pilkottuna. Jos kaipaat paprika lisäksi hieman lisää ”rouskuvuutta”, niin kurpitsan siemenet ovat mainio valinta. Ja jos on muutama minuutti extra aikaa lounastunnilla, niin käytä siemenet paistinpannun kautta.

Ja tosissaan. Tämä ruokaisa salaatti ei kastikkeita kaipaa, jos valitset täytteeksi esim. tonnikalapalat öljyssä. Vinkki. Raejuusto purkista kannattaa avaamisen jälkeen lorotella ylimääräiset nesteet pois ennen lisäämistä muiden ainesten joukkoon.

 

 

VALMISTUAINEET

  • 1 prk tonnikalaa paloina
  • 1 prk luomu raejuustoa
  • 1 Kourallinen tuoretta pinaattia
  • ½ Suippupaprika
  • 1 kpl venäläinen suolakurkku
  • ¼ / ½ sitruunan mehu
  • 3-4 kirsikkatomaattia koristeeksi

 

EXTRAT

  • ½ tuore, mieto chili
  • ½ kourallinen kurpitsan siemeniä

 

 

VALMISTUSOHJE

Pilko pinaatti, paprika.

Lisää tonnikala, raejuusto, pinaatti ja paprika, sekä suolakurkku kulhoon.

Lisää mausteita (sitruunan mehu, fusion / mustapippuri) oman makusi mukaan.

Jos kaipaat lisää rouskuvuutta, niin lisää kurpitsansiemeniä.

Jos kaipaat lisää potkua, niin lisää chiliä.

Koristele kirsikkatomaatin lohkoilla.

Herkuttele ja jatka hyvillä mielin työntekoa.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Kohokohdan vastaava tuottaja. Sisältötuotannot ydinosaamista. Ymmärrystä monimediallisesta toteutuksesta ja verkkostrategiasta. Vapaa-aikaa vietän mökillä vaimon ja koirien kanssa, sekä matkustellen. Hurahtanut kalastukseen ja ruoanlaittoon. Päivän kohokohta: ruoka-aika. Puhelin: 0440 953410