Näin teet kasviksista herkullisempia – huippukokin maustamisvinkit

15.5.2017

Kaupallinen yhteistyö (Koekasvis.fi & Kohokohta.com)

Koe Kasvis –tapahtuma järjestetään Konepajan Brunossa Helsingissä lauantaina 20.5.2017. Palkittu keittiömestari Sami Tallberg on mukana menossa, luvassa on ainakin mehevää sateenkaarisalaattia ja maustamisvinkkejä.

Juuri uuden Villi cityvegaani-kirjansa julkaissut huippukokki kehottaa pontevasti:

 

Mausta, mausta ja mausta!

Kasvisten aromaattisuus kaivetaan esiin mausteilla. Olipa keittiön pöydällä sitten kesäkurpitsa tai selleri, ruoan valmistus lähtee makuparien loihtimisesta juuri sen kyseisen kasviksen herkullisuuden nostattamiseksi.

 

Hittitrio tutuksi

Valkosipulin, timjamin ja laakerin lyömätön liitto säväyttää monet keitokset ja paistokset. Tämä makuhermoja kutkuttava kolmen kopla sopii lähes kaikkien kasvisten kanssa.

TUTUSTU: KOE KASVIS -TAPAHTUMAN ESIINTYJIIN

 

Lotraa kasviöljyillä

Pähkinä- ja seesamiöljyillä voi helposti korostaa kasvisten makuja ja myös mehevöittää ruokia. Parhaiten öljyt säilyvät tummassa suljetussa lasipullossa, viileässä ja valolta suojattuna.

 

Pippuria ja suolaa

Ripaus laadukasta suolaa ja rouhaisut mustapippuria myllystä tuo maistuvan lisän jokaiseen kasvisateriaan.

 

Lämpimät mausteet esille

Kaneli ei ole tarkoitettu vain riisipuuroon, vaan tuo syvyyttä niin gratiineihin kuin sosekeittoihinkin ympäri vuoden. Chili, inkivääri, curry, anis ja fenkoli hellivät kasvisruokien autenttista makua ja loihtivat huumaavia tuoksuja keittiöön.

TUTUSTU: KOE KASVIS -TAPAHTUMAAN

 

Pihtailematta yrttien kimppuun

Kasvisruokiin saa heittää tuoreyrttejä ronskilla kädellä. Yrttejä voi poimia matkaan kaupan heviosastolta tai luonnon omasta supermarketista. Esimerkiksi ruohosipulin, kirvelin ja rakuunan viettelevä liitto kruunaa monta ateriaa.

 

Villiinny väreistä

Raaka-aineita löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä, joten kasvisruokaa syödään myös silmillä! Loppusilauksen annokselle voi antaa vaikkapa kauniilla orvokkikoristelulla.

TUTUSTU: KOE KASVIS -TAPAHTUMAN OHJELMAAN

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia