Chia-vanukas on herkullinen ja helppo aamunpiristäjä

19.8.2016

Jos haluat aloittaa superfoodien kokeilun ruokavalioosi, voit aloittaa helposti chia-siemenillä. Ne ovat olleet kestävyysurheilijoiden suosiossa ja vuosia ja löytäneet viime aikoina tiensä yhä useamman kodin keittiöön. Chia-siemenillä on todettu lukuisia terveysvaikutuksia, kuten verenpaineen laskeminen, kakkostyypin diabeetikoiden verensokerin tasapainottaminen ja ikääntymisen ehkäisy antioksidanttien avulla. Lisäksi ne sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, mangaania, kalsiumia sekä fosforia. Ne antavat pitkäkestoista energiaa päivään ja sopivat siten hyvin aamaiselle tai ennen liikuntaa nautittaviksi.

Chian siemeniä voi syödä sellaisenaan tai sekoittaa erilaisiin ruokiin, kuten ripotella salaatin päälle, lisätä jogurttiin tai smoothieen tai vaikka valmistaa hilloa. Chia-siemet turpoavat nesteessä. 10 minuutin liottaminen jäykistää juoman ja tunnissa ne tekevät annoksesta rakenteeltaan vanukkaan. Puolessa tunnissa chia-siemenet tekevät nestemäisistä marjoista terveellistä hilloa.

Ainekset:
(kahdelle)

  • 5 rkl chia-siemeniä
  • 4 dl mantelimaitoa
  • hunajaa
  • päälle: mustikoita, kiiviä, nektariinia

Valmistus:

  • Sekoita illalla kunnolla kulhossa chia-siemenet, mantelimaito ja vähän hunajaa.
  • Laita yöksi jääkaappiin
  • Nostele aamulla lautasille valmis chia-vanukas ja asettele päälle marjat ja hedelmäpalat päälle

Katso lisää jälkiruokareseptejä!

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.