Uupumuksen syyt – Tarkista nämä asiat, jos energiaa ei löydy

11.7.2024

Jos päivät tuntuvat raahautumiselta, eikä energiaa ja motivaatiota tunnu löytyvän, niin on aika tarkistella omia tapojaan, tottumuksiaan ja rutiinejaan. Avainasemassa on ilon kautta tekeminen, sillä varsinkin arki on monille negatiivisten ajatusten ja jopa epämiellyttävien asioiden tekemistä.

 

1. Tee itse valintasi, älä seuraa muita

Muiden mukana meneminen on helppo valinta, mutta se ei kehitä, eikä motivoi sinua. Eloisat ihmiset tekevät isein itse päätöksensä ja näin ollen takaavat itselleen henkisen hyvinvoinnin. Ole utelias, kokeile, mene ajoittain jopa epämukavuusalueelle, sillä siletä voi löytyä uutta, inspiroivia asioita ja positiivista energiaa. Itse kokeminen on kuitenkin ainoa tapa saada selville, että on se sinun juttusi.

 

2. Negatiivinen ajattelu

Kitinä, valittaminen ja muiden syytteleminen ei vie sinun energiaasi vaan se syö sitä rotan lailla. Huonoissakin asioissa on hyviä puolia. Etsi ne, korosta ja vaali niitä, älä anna negatiivisuudelle sijaa. Valittaminen vie vain aikaa asioiden korjaamiselta, parantamiselta ja eteenpäin menemiseltä

 

3. Haluat olla aina oikeassa

Mitäpä jos antaisit joskus toisille tilaa? Kaikessa ei ole kukaan oikeassa. Olemme vain omien kokemustemme ja sen hetkisen tietämyksemme summa ja se ei ole mikään ”lopputulos”, joka takaisi sen, että olisimme oikeassa. Jätetään inttäminen väliin ja nyökätään joskus hyväksyvästi, sillä asioissa on yleensä monta puolta.

 

4. Hauskanpito on sinulle vieras asia

Liiallinen asioista murehtiminen ja olettaminen vievät leijonan osan energiastasi. Yritä vaihtaa välillä vapaalle ja tee jotain kevyttä ja ”hyödytöntä”. Hauskanpitäminen ei ole turhaa, vaan se tuo päiviin vaihtelua. Asiat ja tapahtumat erottuvat paremmin toisistaan ja hyviä muistoja kertyy näin enemmän.

 

5. Sinulla on yksipuolinen lähipiiri

Vaihtelu tekee hyvää, jokaiselle! Samoin ajattelevat ihmiset ovat toki hyvä tuki ja turva, mutta yes-miesten ja naisten seurasta voi tulla nopeasti tylsää ja yksipuolista ajanvietettä. Asioiden toistaminen ei tuo mitään uutta elämän pöytään. Vaikka tutustuminen on ajoittain vaikeaa, niin lopussa kiitos seisoo. Uudet ihmiset, uusine ajatuksineen ja näkökulmineen tuovat päivään jos toiseen valoa ja inspiraatioa. Voit löytää myös itsestäsi ihan uusia puolia. Haasta itsesi: Juo baarissa yksi drinkki vähemmän ja käytä aika uuteen ihmiseen tutustumiseen..

 

6. Et panosta asioihin

Mikään ei tule ilmaiseksi, sanotaan. Jos uusiin asioihin ja ihmisiin tutustuminen vaatii aikaa ja useampia kertoja. Tutustu, maistele, anna aikaa, niin itsellesi kuin toisille. Sanotaan, että lopussa kiitos seisoo. Se pitää paikkansa, kun miettii miten palkitsevaa onnistuminen on kovan yrittämisen jälkeen. Panosta, onnistu ja voi hyvin.

 

7. Roiskit, etkä elä hetkellä

Jos sinulla on liian monta palloa, niin et voi keskittyä mihinkään, et siis elä hetkessä. Kun pysähtyy, kuuntelee, aistii tilanteita ja hetkiä kaikin tavoin, niin alkaa huomaamaan ne pienetkin hyvät jutut. Vaikka suunnitteleminen voi tuntua hieman tylsältä, niin totuus kuitenkin on, että jos varaat tarpeeksi aikaa kullekin asialle, niin ne tulevat tehdyksi hyvin ja niistä jää hyvä mieli. Positiivisuus lisääntyy ja sen jälkeen voit antaa jo hyvän ja hymyn kiertää.

 

8. Perusasiasi eivät ole kunnossa

Jatkuva univaje, aterioiden ja ulkoilun väliin jättäminen syövät energiaasi enemmän kuin uskotkaan. Menet päivästä toiseen kuin unessa, eikä mikään tunnu innostavat. Kokeile viikko terveellistä rytmiä, säännöllistä ruokavaliota ja liikuntaa, niin huomaat eron. energiatasosi nousee ja asiat lähtevät rullaamaan ihan uudella tavalla.

 

9. Unohdat kaikki hyvät asiat

Jos katselee vain asioiden huonoja puolia, eikä ole mistään kiitollinen, niin se vaikuttaa niin sinuun kuin lähipiiriisi. Kun arvostat itseäsi, saavutuksiasi ja kokemaasi, niin sisäinen energia alkaa heräilemään. Kun muistat kiittää myös muita, niin ei aikaakaan, kun olet täysin valveilla.

 

10. Et käytä aikaa omiin intohimoihisi

Aika on kalleinta mitä meillä on. Jos päiväsi täyttyvät pelkästään tavasta, tottumuksesta ja suorittamisesta, niin mitään ei jää henkisesti käteen. Jokaisella on taatusti asioita, joista todella pitää. Anna niille aikaa ja sijaa, niin energiamittarisi käyrä on nopeasti nousujohteinen. Keskity siihen rakastat ja päivistäsi tulee loistavia.

 

LUE LISÄÄ: HYVÄ MIELI JA ONNI JUTTUJA

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI JUTTUJA

Lähde: PIaxabay
Lähde: Me Naiset