Tatuoinnit sekä näyttävät hyvältä, että parantavat vastustuskykyäsi

21.6.2018

On monta mielipidettä siitä sopivatko tatuoinnit ihmisen iholle. Tutkimuksen mukaan – sen lisäksi että ne koristavat ihoasti – ne myös parantavat vastustuskykyäsi.

Tatuoinnit eivät enää pelkästään korista alakulttuurien edustajien ihoa, vaan niitä voi nähdä nykyisin jo pankinjohtajienkin käsivarsissa. Vaikkeivät ihmiset voikaan valita omaa perimäänsä, niin tatuoinnin voit piirtää vaikka itse. Tutkimuksen (University of Alabama) mukaan ihmiset joillaon useita tatuointeja, omasivat paremman vastustuskyvyn kuin ihmiset ilman mustetta iholla.

Kun tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt saivat ensimmäisen tatuointinsa, heidän vastustuskykynsä ei parantunut. Kun toinen ja kolmas tatuointi piirrettiin koehenkilöiden iholle, niin silloin keho alkoi yllättäen nostaa vasta-aineiden määrää.

Tutkimuksen tulos on hämmentävä: Kun saat tatuoinnin, kroppasi tulkitsee kuin se olisi ikäänkuin hyökkäyksen kohteena. Tämän kehoa stressaavan kokemuksen jälkeen se palautuu luonnostaan normaalitilaan. Toistuvat stressitekijät siis nostavat vastustuskykysi perustasoa, johon kroppa aina palautuu.

Näin ollen voisi sanoa, että vastustuskykysikin paranee jokaisen tatuointireissun jälkeen. Ihmeellistä eikö totta!

Lisää aiheesta: Terveys & hyvinvointi

Lähde: thespiritscience.net
Kuva: Unsplash / Timothy Paul Smith